• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

LEJLA KOVAČEVIĆ

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Treći put kako ovaj dio prijave u meni nanovo preispituje razloge zašto sam tu gdje jesam. I svaki put pokušavam kazati ono najvažnije u tih stotinjak riječi. Da nisam učiteljica ne znam šta bi drugo uopšte mogla i biti. Nekad imam osjećaj da su mi po rođenju dali to zvanje. Zbilja ne znam da postoji alternativa. Ulaskom u učionicu dobijam ono što većina drugih dolaskom na svoj posao nemaju. Osjećaj da sam još uvijek dijete, bezbrižno, razigrano i veselo. To me čini dodatno sretnom i ispunjenom. Ne radim posao učiteljice, ja ga kao takvog živim. Možda je malo pretenciozno kazati da ga živim od rođenja, ali kada odrastate u prosvjetnoj porodici onda je to jednostavno tako. Učitelji su jedni od najvažnijih likova u životnoj priči čovjeka i trudim se kod svojih učenika ostaviti razloge za sjećanje. Nije sve u ocjeni, nije sve u planovima i programima. Puno više je u onom osmijehu djeteta koji dobijete od srca i iskreno. Moj moto je upravo taj, izmamiti osmijeh kod djece, ohrabriti ih i spremiti za život bez straha. Ne slušati planove slijepo i bez razmišljanja je nešto što me možda izdvaja od drugih. Jer jedan plan ne može važiti za svako dijete, jer je svako od njih posebno i jedinstveno.

KRATAK OPIS PRAKSE:
Praksa je niz radionica/online putovanja, a koje su realizovane tokom 2020/2021. školske godine sa učenicima III razreda.
Praksa je skup od 7 radionica (bez pripremnog dijela). Radionice su povezane na način da svaka pored putovanja PP prezentacijama koje su su obavezno sadržavale i video materijal radi potpunijeg doživljaja imaju i aktivan dio rada na izradi suvenira i drugih obilježja odabranih lokacija. Na kraju putovanja, ups, po povratku u učionicu smo otvorili i svoj prvi mali biznis „Suvenirnicu“ koja je postala izložbeni prostor i podsjetnik gdje smo sve prošli kroz Bosnu ( i Hercegovinu naravno). Tokom našeg putovanja svaki učenik je vodio svoj putopis, slao razglednice iz mjesta u koje smo trenutno, pisao svoje utiske, opisivao ljepote jedne nam jedine domovine. Oni koji i nisu ranije upoznali ljepote jedine naše domovine tokom ovog putovanja su ih i otkrili,a to je i bio cilj. Zavoljeti ovu zemlju ispod komada neba, osjetiti njene ljepote.

Priprema: PROĐOH BOSNOM KROZ GRADOVE

Pogledaj praksu
27 Januara, 2022
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram