• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

GORDANA VUJANOVIĆ

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Uvjerena sam da kao nastavnik mogu pomoći učenicima da savladaju gradivo kroz naš zajednički rad. Pri tome poštujem individualne različitosti učenika i prilagođavam nastavni proces njihovim sposobnostima, kroz kvalitetniju nastavu upotrebom IKT u nastavi. Družimo se i popravljamo loše osobine jedni drugima. Učimo zajedno.
Moto mi je da razvijem ljubav i interes kod djece za moj predmet. Najveće zadovoljstvo što se tiče rada sa djecom mi predstavlja: kada neko od učenika iz mnoštva predmeta odabere baš moj za svoj poziv i nastavi školovanje u tom pravcu. Isto tako mi je drago kad sa učenicima zajedno riješavam neki ekološki ili životni problem iz naše okoline koristeći programiranje i izradu filma. Naročito mi je važno da zaštitimo prirodu.

KRATAK OPIS PRAKSE:
Film i protesti će doprinijeti upoznavanju šire javnosti sa našim problemom. Pomoću kviza „Obnovljivi izvori energije“ obrazovaćemo se na ovu temu. Seizmološki aparat je veoma jednostavna sprava tipa klatno koje udara od štapiće na čijim su krajevima kuglice koje kad dođe do vibriranja padaju i mikrobit ih prebrojava, a samim tim ćemo znati jačinu vibriranja. Sa tim da se veoma blizu naše škole planira odlagati nuklearni otpad, ovaj aparat je namjenjen za detektovanje bilo kakvih vještačkih zemljotresa na našem trusnom tlu prouzrokovani radom na odlagalištu. Ovim je ugrožena i rijeka Una koja je proglašena rezervoatom prirode. Ciljevi održivog razvoja sadržani u projektu su: obrazovanje, očuvanje prirode ( 14 Life below Water and 15 Life on Land).

Priprema: NUKLEARNI OTPAD

Pogledaj praksu
1 Februara, 2022
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram