• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

FIKRETA ČOBO

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Vjerujem da svako dijete zaslužuje bolje uslove za rad i širu spoznaju znanja.
Borim se da izvedem učenike iz učionice kako bi shvatili važnost usvajanja znanja kroz vizuelno i praktično učenje.
Želim da svaki učenik kroz svoje srednjoškolsko obrazovanje posjeti makar još jednu inozemnu školu i u njoj okuša svoje sposobnosti i kompetencije.

KRATAK OPIS PRAKSE:
Već osam godina sarađujemo sa partnerskom školom u Švedskoj.
Ovaj projekat sam započela prvobitno kao direktorica Gimnazije, koji je trebao biti jednokratan, ali sam kroz susret učenika i zajednički rad na projektu zaključila da bi mogao da bude samo prvi u nizu sljedećih, koji će za cilj imati razmjenu učenika.

Nastavio se godinama kroz različite nastavne predmete tako da je svake godine određen broj učenika iz obje zemlje dolazio u partnersku školu na duži period i radili sistemom škole domaćina.

Uspjeli smo da se i jedni i drugi učenici prilagode uslovima koje nudi partnerska škola i da otkriju prednosti i manjkavosti državnog sistema i načina realizacije nastavnog procesa u svojoj zemlji.

Svaka posjeta je definisana kao projekat jer smo sredstva sami prikupljali preko direktorija donatora i svaki projekat je bio zaključak učenika i profesora o prednosti- nedostatku moderno opremljene i neopremljene škole.

Priprema: Razmjena iskustava i inovativni pristup nastavi kroz saradnju i aktivnosti sa školom iz Vanrsborga u Švedskoj

Pogledaj praksu
2 Februara, 2022
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram