Ermina Musić

Profesor matematike i informatike

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Smatramo da posao prosvjetnog radnika nije posao, već misija! Ona zahtijeva predanost, strast i entuzijazam. Prosvjetni radnik mora biti aktivno prisutan, imati želju za davanjem sebe uvijek i sve više, ne zatvarati se u kalupe zastarjelih nastavnih planova i programa, te se slobodno prepustiti novim idejama i njihovim primjenama, te dopustiti učenicima da slobodno izraze svoju kreativnost kroz igru, istraživanje i slično.

Kratki opis prakse:

Školske 2017/2018. godine nas dvije smo uz pomoć kolega iz aktiva realizirale niz aktivnosti:
-Zidne novine „Upoznajmo slavne matematičare“ - kroz koje su učenici u toku mjeseca istraživali o jednom matematičaru i za svaku novu objavu dobijali bodove na aktivnost.

-Matematičko veče - učenici ove dvije škole su izrazili želju da se druže zajedno, a uz to da se i zabave uz matematiku. Svaki razred je predstavljala ekipa od 4 člana gdje su se takmičili sa ostalim učenicima iste dobi. Nakon toga uslijedile su nagrade i druženje uz muziku i zakusku.
-Dan broja π - učenici obje škole su kroz razne aktivnosti upoznali građane i učenike osnovnih škola o značaju broja π, dijeleći tkz. američke pite, lizala sa porukama o broju π, takmičili se u recitovanju decimala broja π, kvizovima, izveli igrokaz za djecu u vrtiću, a poentirali puštanjem balona na kojima su bile ispisane decimale ovog broja.

-String Art - učenicima je objavljen konkurs da se izrazre STRING ART tehnikom prikazujući matematički motiv. Učenici su se sami edukovali, te su na ČOZ-ovima vršili prezentacije da upoznaju sve učenike škole o ovoj tehnici. Na kraju je urađena izložba i komisija, koju je izabrao aktiv likovne kulture, je proglasila 10 najboljih radova.

Priprema: „Do znanja kroz zabavu“

20 Avgusta, 2019


The contents of this website and documents do not reflect the opinion of the US Agency for International Development (USAID) or the US Government.

Sadržaj ove web stranice i dokumenata ne odražava mišljenje Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) ili Vlade Sjedinjenih Američkih Država.

Centar za obrazovne incijative
Step by Step
Kralja Tvrtka 1, 71 000 Sarajevo
Tel. +387 33 66 76 73
Fax. +387 33 26 79 90
E-mail. office@coi-stepbystep.ba
www.sbs.ba

top
Powered by DOC.ba. Copyright © 2018 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Idi na alatnu traku