• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Dubravka Nikolić i Jelena Sekulović

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Djecu treba učiti životu i biti im podrška na tom putu, neophodno je stalno razvijati i podsticati njihovu kreativnost. Koliko je bitno da ih obrazujemo još bitnije je da ih pravilno usmjerimo i vaspitamo.
Smatramo da je posao prosvjetnog radnika najljepši i najplemenitiji poziv, ali i najodgovorniji i zato je potrebno mnogo ljubavi za rad sa učenicima, mnogo učenja i istraživanja da bismo im školu približili i učinili zanimljivom. Poštovati ličnost učenika i vrednovati njegovu osobenost, razvijati kod djece kreativnost, samopuzdanje i odgovornost, dopustiti im da iznose svoje mišljenje i imaju svoje stavove, pomoći im da izrastu u srećnu i zadovoljnu ličnost je imperativ nastavnika.

KRATAK OPIS PRAKSE
U okviru nastavnog programa za IV razred gimnazije predviđeno je 20 časova iz oblasti kultura govora.
Ovu nastavu smo u timu realizovale na poseban način . U svim odjeljenjima učenici su nakon uvodnih časova dobili zadatak da se u trajanju od 3 minute obrate svojim kolegama iz odjeljenja na jednu od zadatih tema > Ostajte ovdje, Kultura, Mladi .
Na papirima je svaki učenik imao mogućnost da ocijeni svog kolegu, tako da su učenici iz svog odjeljenja odabrali tri najbolja rada i govornika. Nakon ovoga zajedno smo sa odjeljenjskim vijećima četvrtih razreda u aprilu 2019. organizovale Dan besjede i javne riječi u školi na kome su bili prisutni svi učenici i odabrale žiri kojeg su činili profesori srpskog jezika iz Tehničke škole, školski pedagog i profesor Demokratije i ljudskih prava. Tako je u školi nastala manifestacija Dan besjedništva.

Priprema: BESJEDNISTVO

Pogledaj praksu
6 Decembra, 2021
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram