• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

ANES HADŽIOMEROVIĆ

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Moja pedagoška uvjerenja su da svakom djetetu treba dati šansu da se pronađe u onoj naučnoj oblasti u kojoj je najbolji/a. Mi nismo ni svjesni kakvi se sve talenti kriju u našim učenicima iz različitih oblasti. Znamo da se sistem obrazovanja u Bosni i Hercegovini mora pod hitno mijenjati, jer nemaju svi iste predispozicije i iste sklonosti. Svjesni smo da je to dug i spor proces, zbog toga trebamo se uvijek dodatno edukovati i usavršavati, korisiti nove načine i metode obrazovanja u nastavi, jer naša djeca su naš obraz i naša budućnost.

KRATAK OPIS PRAKSE:
Učenici 3. i 4. razreda, pored redovne nastave sastaju se na sekciji iz robotike, vannastavnoj aktivnosti i rade s novim tehnologijama. Najvažnije od svega toga je što je STEAM zastupljen na toj sekciji jer jedni su zaduženi za provođenje raznih mjerenja, njihovo pohranjivanje i procesuiranje, drugi za tehnološki dio gdje treba hardverski sklopiti određene robotičke komponente i isprogragmirati iste. Tredi su zaduženi za audio-vizuelni dio. Dok ne smijemo zaboraviti ni matematičare koji sve to izračunaju, od zapremine balona, neophodne količine helija isl.

Priprema: CubSat kocka – nano-satelit

Pogledaj praksu
2 Februara, 2022
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram