Amela Begović i Aldin Boškailo

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

...Životni poziv profesora za nas je jedno od najljepših, najhumanijih, ali ujedno i najodgovornijih zanimanja koje postoje. Želimo biti dobar primjer učenicima, jer obrazovanje je odskočna daska za njihovu budućnost, te nastojimo biti dio njihove uspješne prošlosti koju će kvalitetno iskoristiti za sticanje novih, kvalitetnih znanja i saznanja. Sa učenicima nastojimo da uspostavljamo dobar odnos, da zajedno gradimo most povjerenja pun znanja. Svakodnevno se educiramo u primjeni nove tehnologije i novih metoda učenja, budući da učenici na taj način ne samo da redovnije uče i da im je zanimljivije, već to rade na jedan savremen i kreativan način. Također, redovno učestvujemo na brojnim domaćim i međunarodnim naučnim skupovima, konferencijama, stručnim usavršavanjima i pratimo najnovija istraživanja iz nauke, budući da smatramo da se profesor stalno mora educirati u svojoj oblasti, jer djeca zaslužuju da dobivaju najnovije informacije iz nauke.
Daljnjim usavršavanjem i napredovanjem, još ćemo više oplemeniti svoj rad i odnos prema radu i nastojati ćemo da svoje znanje prenesemo, ne samo učenicima, već i kolegama koje žele da prihvate, i kroz naše iskustvo promijene nešto u svom radu. Truditi ćemo se da naše metodičko-didaktičke pripreme budu model rada mlađim, ali i drugim kolegama, te i njihov putokaz prema uspješnom i kvalitetnom nastavnom procesu.
I na kraju, moramo biti u svakom trenutku svijesni da smo upravo mi osnovna i neophodna karika koja će kompletirati lanac znanja ove mladosti i koja će stvoriti bolju i ljepšu budućnost...

Priprema: Dijabetes u školi – tihi ubica današnjice

Pogledaj praksu
23 Marta, 2021
Powered by DOC.ba. Copyright © 2020 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram

Molim unesite e-mail adresu: