• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Doc.dr. Amela Medar

Kratka biografija i pedagoška uvjerenja:

Čast i zadovoljstvo mi je biti članicom Zajednice inovativnih nastavnika, grupe za koju rekoše da „spaja ljude i rađa ideje“. Smisao odgojno – obrazovnog sistema jesu kompetentni i inovativni nastavnici, koji kao osnovni cilj svoga djelovanja postavljaju  učenika i njegovo osobosobljavanje za rad  i život u zajednici.

Da bi nastavnici mogli razvijati transverzalne stavove, vještine i znanja svojih učenika  moraju ih najprije razvijati kod sebe samih u čemu im pomoć i podršku pruža Zajednica. Zajednica inovativnih nastavnika  je zajednica profesionalaca okupljenih oko ideje unapređenja kvaliteta u obrazovanju.

Zajednički ciljevi  Zajednice su dobrobit učenika i nastavnika, razvoj i primjena novih nastavnih metoda te pronalaženje, korištenje, izrada i djeljenje nastavnih materijala i sadržaja. Zajednica inovativnih nastavnika, u mom shvatanju, razvija posebna osjećanja poput: pripadnosti, posvećenosti, brige, podrške, solidarnosti itd.

U Zajednicu inovativnih nastavnika imam veliko povjerenje, jer je evidentno da svi njeni članovi imaju jedan cilj: kvalitetno obrazovanje za svu djecu.

Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram