• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Amira Idrizović

Kratka biografija i pedagoška uvjerenja:

Od 1993. godine radim kao  učiteljica razredne nastave u Osnovnoj školi „Suljo Čilić“ u Jablanici. Profesorica sam razredne nastave.  Promovirana sam u mentoricu, pa u savjetnicu razredne nastave  od strane Ministarstva obrazovanja, nauke i sporta HNK.

Više od dvadeset godina sam aktivna saradnica i prijateljica COI  Step by Step Sarajevo,  u ulozi mentorice i trenerice za primjenu savremenih metoda i strategija  poučavanja. Zagovornica sam i promotorica kvalitetnog obrazovanja, važnosti razvoja kritičkog mišljenja, društvene pravde i poticanja univerzalnih životnih vrijednosti u školama.  

Autorica sam i kooatorica nekih od udžbenika za devetogodišnje osnovno obrazovanje, kao i više Priručnika za nastavnike. Kontinuirano  učestvujem u nizu pedagoških projekata i  istraživanja. Autorica sam stručnih članaka i koautorica više pedagoških priručnika. Aktivna sam sudionica na naučnim pedagoškim skupovima, konferencijama.

Za svoj rad sam višestruko nagrađivana: od strane Ministarstva obrazovanja HNK nagrađena sam 2006. godine za sveukupan doprinos reformi obrazovanja u našem kantonu, dobitnica sam i plakete od strane Federalnog ministarstva obrazovanja 2013. godine za svoj sveukupan rad i unapređenje kvalitete obrazovanja u FBiH, 2017. godine sam proglašena za NIN nastavnicu/ najinovativniju nastavnicu razredne nastave u BiH.

Koja je moja generalna obrazovna filozofija

Želim da učenici nauče i žive najvažnije životne vrijednosti, maksimalno razviju svoje sposobnosti, da budu zadovoljni i sretni, da vole ići u školu, da vole biti zajedno, da jedni drugima pomažemo, zajedno učimo, napredujemo i rastemo.

Škola nije i ne smije biti odvojena od života i nije samo puka priprema za život. Škola je život, u školi treba da se uči, radi i živi po važećim standardima života odraslih.

Zašto sam u Zajednici inovativnih nastavnika?

Unapređenje kvalitete obrazovanja je za mene veliki izazov. Važno je da vizionari kvalitetnog obrazovanja udruže svoje snage i ideje, onako kako se to radi u Zajednici inovativnih nastavnika.  Biti dijelom Zajednice inovativnih nastavnika, zajednice u kojoj zajedno učimo i rastemo, za mene je prije svega čast i ogromno zadovoljstvo.

Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram