• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Upoznajmo se – Duško Krsmanović

Upoznajmo se – Duško Krsmanović

Možda najteži zadatak koji urednici sedmice imaju je da predstave sebe i svoje prakse. Gotovo je nemoguće biti objektivan, ali ću se potruditi da kolege upoznam sa sobom i svojim radom. Moje ime je Duško Krsmanović. Rođen sam u Sarajevu 15.12.1983. godine. Osnovnu i srednju školu završio sam u Foči, a osnovni studij na Filozofskom fakultetu Univeziteta u Istočnom Sarajevu – odsjek za srpski jezik i književnost.

Po završetku studija jedno vrijeme sam radio na Pedagoškom fakultetu u Bijeljini kao asistent na predmetima Metodika nastave srpskog jezika I i II, Metodika razvoja govora i Književnost za djecu. Od novembra 2011. godine radim kao nastavnik srpskog jeziku u JU OŠ „Sveti Sava“ u Foči, gdje, osim obaveza u nastavi, obavljam i funkciju pomoćnika direktora.

Aktivni sam član SPKD „Prosvjeta“ gdje se bavim radom na polju kulture. Svoje autorkse tekstove sam objavljivao u časopisima „Nova Zora“, „Nastava“, „Inovacije u nastavi“, kao i u priručniku „Priče iz učionice“. Kao lektor ili saradnik lektora pojavio sam se u više različitih publikacija. Bio sam uključen ili sam aktivan u realizaciji nekoliko državnih i međunarodnih projekta koji se tiču obrazovanja. Od strane Centra za obrazovne inicijative „Step by Step“ iz Sarajeva proglašen sam za najinovativnijeg nastavnika u 2016. godini. O mojim pedagoškim uvjerenjima i praksi za koju sam dobio ovu laskavu titulu možete da se pročitate na sljedećem linku:

dusko-krsmanovic

Oženjen sam Dankom Krsmanović, rođenom Danilović, i sa njom imam kćerku Taru i sina Nikolu. U privatnom životu trudim se da budem posvećen otac, muž, sin, brat, prijatelj. Uživam u malim stvarima iz svakodnevnog života – druženju sa dragim ljudima, putovanjima, sportu, prirodi, a posebna strast mi je čitanje.

0 responses on "Upoznajmo se - Duško Krsmanović"

Leave a Message

Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram