• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

ŽANELA PAŽIN

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Smatram da djeci treba nuditi takve modele učenja koji će za njih predstavljati svaki put novi izazov, podsticanje da razvijaju kreativnost, stvaranje mišljenja, da ih dovodimo u poziciju da sami otkrivaju i nude nova rješenja.
Formirati situacije pogodne za razvijanje novih znanja
Oduvijek sam vjerovala da je za sticanje znanja i unapređenje jezičkih vještina od velike važnosti metoda rada i kreativnost u prenošenju znanja đacima.

KRATAK OPIS PRAKSE:
Projekat “Moć slova ” je naša predivna avantura krunisana istoimenim filmom u slavu slova, važnosti očuvanja pisma, jezika i važnosti riječi.
Projekat je počeo prije dvije godine ,radionicama za sve učenike od 1. do 9. razreda.
Radionice za najmladje imaju za cilj razviti im sposobnost opažanja, kreativnost i samostalnost , a sa učenicima od 6. do 9. razreda organizovane su kaligrafske radionice. Za vrlo kratko vrijeme imali smo izložbe svojih radova i u svom i susjednom gradu.
Slovo je pokazalo svoju moć, a u toku onlajn nastave pokrenula sam radionice gde su moć pokazali riječ i govor.
Onlajn radionice imale su za cilj razvijanje sposobnosti samostalnog govornog nastupa, vještinu preciznog i jasnog izražavanja… Ljepota naših onlajn druženja i radionica otvorila nam je jedan potpuno novi svijet, u koji smo svi svim srcem uplovili.
Danas možemo da se pohvalimo sa velikim brojem video besjeda, reportaža , a kao kruna našeg rada imamo film “Moć slova”.
Cijeli film (gluma, kamera, montaža, kostimografija …) je plod truda i rada učenika 9. razreda. Kratki dokumentarni film ima 3 dijela.
Prvi dio za najmladje “Riječ Sofijina”, priča o dva brata koji su tvorci prvog pisma. Drugi dio “Spasonosna misija”, o važnosti i očuvanju pisma i treći dio “Zapisi” u kome se govori kolika je snaga riječi, a protkan je video zapisima slova sa naših prvih radionica.
Učenici su ga premijerno prikazali na kaligrafskoj radionici u Narodnoj biblioteci Trebinje.

Priprema: MOĆ SLOVA

Pogledaj praksu
1 Februara, 2022
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram