• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Valerija Dodig

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Životni moto „uz osmijeh sve je lakše“ ugradila sam u svoje dugogodišnje radno iskustvo. Veselim duhom i razigranošću djeteta svakodnevno donosim i prenosim znanja neophodna za život. Kao učitelja vesele me sve nove spoznaje i to na zoran način želim prenijeti i na svoje učenike. Često im kažem „sve ti mogu ukrasti, i bilježnicu i torbu i jaknu i mnogo toga još, ali ti znanje nitko ne može ukrasti“. Izgraditi čovjeka – prvenstveno, a onda čovjeka sa znanjem je moj životni cilj. Koliko god ponekad išlo teško, osmijehom i ohrabrenjem, vjerom u mladog čovjeka čija mi je sudbina povjerena kročimo zajedno stazom koja se zove život, a trenutno smo na dijelu koji nazivamo škola.
Ulaganje u sebe je moje glavno predagoško uvjerenje

KRATAK OPIS PRAKSE
Kada se u isto vrijeme zajedno nađu ono neplanirano – zatvaranje škola zbog pandemije COVID 19 i planirano – obrada lektire Luke Paljetka „Miševi i mačke naglavačke“ ne preostaje ništa drugo nego iz svega pokušati izvući najbolje. Kada prepreku shvatite kao priliku i uskočite u nešto novo i izazovno nastaje „lektira na naš način“. Kako djecu povezati da osjete zajedništvo iako su svi u svojim domovima? Kako probuditi interes za čitanje? Interes za poeziju? Interes za stvaralaštvo? U moru pitanja rodila se ideja čiji je konačni cilj bila nova zbirka pjesama.
Svi smo neopterećeno, tako reći kroz igru, došli do novih spoznaja i

Rezultati su bolji od očekivanih. Kako tada, tako i danas često povežemo naučeno u tom razdoblju i time prkosimo općem mišljenju da nastava na daljinu nije polučila dobre rezultate. Recept za uspjeh je nizom pravilno i kvalitetno osmišljenih aktivnosti, s primjesom zaigranosti i hrabrosti zakoračiti i isprobati nove alate, situacije i mogućnosti. Kreativan pristup lektiri je zeleno svjetlo svim učiteljima (a i djeci) da pronalaze novoga sebe, nove ideje, nove izazove na osnovu nečega već izrečenog i zapisanog.

Priprema: Miševi i mačke naglavačke u 4.c

Pogledaj praksu
2 Decembra, 2021
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram