Radenka Butulja

Vaspitačica

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

„Svako dijete u vašoj učionici nečiji je cijeli svijet“. Pa vi sada razmislite u kakvom bogatstvu ja uživam svaki dan!
„Dijete moraš da posmatraš, al' mu ne smiješ na put stati; što ga prije čovjekom smatraš, prije će čovjek i postati“. Poziv koji sam odabrala je želja još iz mojih vrtićkih dana. Ponosna sam na svoj poziv i na sve moje kolege. Ovaj posao zaista treba voljeti. Moj moto je cjeloživotno učenje kroz igru. Uspjeh se mjeri danima u kojima ste nešto novo saznali i naučili. U svom radu se vodim mišlju da je dijete svijet u malom. Ja brinem o njima, učim ih da postanu dobri, pošteni i humani ljudi koji će se kasnije brinuti o meni (budućem penzioneru i temelju našeg društva).Vječita inspiracija su mi male pametne glavice koje njegujem pružajući im znanje, pažnju i ljubav. „ ... dete nije dete, igračka za strine i tete, dete je dete, da ga VOLITE i RAZUMETE...“

KRATAK OPIS PRAKSE
Didaktičko sredstvo „Razigrana pica“ je društvena igra koja će poslužiti vaspitačima kao sredstvo za učenje kroz igru. Mogu je koristiti i nastavnici u produženom boravku koji se organizuje pri osnovnim školama gdje djeca na kreativan način upotpunjuju svoje vrijeme dok čekaju svoje roditelje. Cilj svih nas koji se bavimo bogaćenjem svakodnevne vaspitno – obrazovne prakse je prije svega SREĆNO DIJETE. Stvaranjem podsticajnog okruženja to ćemo i postići.

Priprema: Razigrana pica

Juli 24, 2018


The contents of this website and documents do not reflect the opinion of the US Agency for International Development (USAID) or the US Government.

Sadržaj ove web stranice i dokumenata ne odražava mišljenje Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) ili Vlade Sjedinjenih Američkih Država.

Centar za obrazovne incijative
Step by Step
Kralja Tvrtka 1, 71 000 Sarajevo
Tel. +387 33 66 76 73
Fax. +387 33 26 79 90
E-mail. office@coi-stepbystep.ba
www.sbs.ba

top
Powered by Tingea. Copyright © 2018 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Idi na alatnu traku