• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Milena Đorojević Snežana Stjepanović

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Radeći u obrazovanju dugi niz godina shvatile smo koliko je važno da kod djece podjednako razvijamo sve njihove sposobnosti. Osim klasičnih nastavnih metoda primijetile smo da dramska pedagogija uveliko doprinosi tom razvoju i kod djece razvija: sposobnost opažanja, koncentraciju, pažnju, timski duh, odgovornost, ali i dikciju, artikulaciju, akcentuaciju i slično. Na taj način se djeca oslobađaju treme i stiču sigurnost, a uz pomoć lutke i povučena djeca dobijaju hrabrost da javno nastupe i pokažu svoj talenat prilikom izvođenja dramskih i lutkarskih predstava. Učestvujući u radu dramsko-lutkarskog studija djeca iz različitih škola i različitog uzrasta se povezuju sa istim ciljem, a to je da doprinesu širenju kulture u svom gradu, a i šire. Na taj način škola se povezuje sa društvenom zajednicom i na nju vrši svoj pozitivan uticaj.

KRATAK OPIS PRAKSE
U okviru Kulturno-obrazovnog centra Novi Grad, na našu inicijativu, 2016. godine formiran je Dramsko-lutkarski studio „Zvončica“. On je obuhvatio učenike od 1. do 5. razreda iz osnovnih škola u našem gradu, a bavi se dramskom pedagogijom, održavanjem radionica, izradom lutaka i scenografije, adaptacijom književnih i muzičkih tekstova, osmišljavanjem i izvođenjem dramsko-lutkarskih predstava, saradnjom sa širom društvenom zajednicom u vidu obilježavanja svih važnijih datuma i praznika u našoj okolini, gostovanja u drugim gradovima, učešćem na festivalima, humanitarnim radom, književnim radom i organizovanjem raznih manifestacija.

Priprema: KO DRAMI, ZLO NE MISLI

Pogledaj praksu
20 Decembra, 2020
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram