• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Gordana Vujanović

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Uvjerena sam da sam kao njihov nastavnik tu da im pomognem da savladaju gradivo, kroz naš zajednički rad. Pri tome da poštujem individualne različitosti učenika i prilagodim nastavni proces njihovim sposobnostima, kroz kvalitetniju nastavu upotrebom IKT u nastavi. Da se družimo i popravljamo loše osobine jedni drugima. Učimo zajedno. Moto mi je da razvijem ljubav i interes kod djece za moj predmet. Najveće zadovoljstvo što se tiče rada sa djecom mi predstavlja: kada neko od učenika iz mnoštva predmeta odabere baš moj za svoj poziv i nastavi školovanje u tom pravcu.

KRATAK OPIS PRAKSE
Obrazovni softver (ORS) koji kreiraju učenici za učenike je učenicima prihvatljiviji i pomaže im da lakše savladaju gradivo iz određenih predmeta. Za početak smo se na Informatičkoj sekciji bazirali na kreiranju obrazovnog softvera iz fizike, matematike, hemije i informatike. Softver je tako kreiran da uvažava individualne razlike i prilagodljiv je nivou znanja učenika. To znači da, ukoliko učenik ne pokazuje potrebnu (dovoljnu) količinu znanja, softver će ga obučavati jednostavnijim zadacima (i vraćati da ponovo prouči taj dio gradiva), a ukoliko učenik na postavljena pitanja stalno odgovara tačno i date zadatke uspješno rješava, softver će ga obučavati na većem nivou, to jest nivo zahtjeva će se povećavati.

Priprema: Obrazovni softver koji kreiraju učenici za učenike

Pogledaj praksu
10 Decembra, 2021
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram