• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Arnela Pašalić

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Velike stvari u poslu ne postiže samo jedan čovjek.

KRATAK OPIS PRAKSE
Predškolski odjel “More nade” je jedinstven obrazovni centar za pružanje podrške djeci I porodici od strane stručnog tima kojeg čine defektolozi, logopedi, psiholozi, odgajatelji, fizioterapeuti, medicinsko osoblje I po potrebi ostali stručni saradnici..

Za nas je svako dijete jedinstveno. Svako dijete ima izrađen Individualni plan i program u kojem su postavljeni ciljevi za sva razvojna područja u skladu sa njegovim jakim stranama, sposobmnostima, afinitetima.
Za svako dijete koristi se komunikacijska sveska u kojoj se upisuju aktivnosti u grupi, trtmani kod defektologa, edukatora, rehabilitatora, logopeda, fizioterapeuta, psihologa I drugih stručnjaka, ali I povratna informacija od rofitelja. Na ovaj način roditelji imaju uvid u svakodnevni rad s djetetom, kako bi tu aktivnost primjenjivali kroz svakodnevne rutine kod kuće. S druge strane stručnjaci imaju uvid da li su postavljeni ciljevi primjenjivi za dijete, funkcionalni I mogu li se generalizirati I poboljšati kvalitetu života djeteta I porodice. U radu se primjenjuju asistivne tehnologije I slikovni rječnik.
Kako bi razvili ovakav pristup koji se trenutno prema našim saznanjima ne primjenjuje nigdje u BiH , realizovali smo tromjesečne istraživačke projekte kako bi bdobili informacije s terena i formirali put dolaska djece I pravovremene intervencije. Čim se ukaže da postoji zaostajanje miljokaza razvoja ili se uoči teškoća kod djeteta.

Priprema: Timski rad

Pogledaj praksu
16 Decembra, 2020
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram