• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Amir Džafo

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Svako dijete ima pravo na obrazovanje a u skladu sa svojim razvojnim mogućnostima. Radnici u obrazovanju moraju biti servis učenicima. Škole bi trebale biti mjesto ugodnog boravka i učenicima ponuditi mnogo više od usvajanja nastavnih sadržaja. Neformalno obrazovanje je jednako važno kao i formalno i škole ga trebaju omogućiti učenicima.

KRATAK OPIS PRAKSE
Naša škola u poslednje četiri godine nastoji postati škola koju učenici doživljavaju kao svoj prostor, prije samog školovanja u našoj školi, u toku školovanja i po završetku škole. Glavne karakteristike ove prakse jesu dovođenje učenika osnovnih škola na različite edukativne aktivnosti u školi, omogućavanje srednjoškolskog obrazovanja na principima pune inkluzivnosti, uz jednako uvažavanje formalnog i neformalnog obrazovanja kao i uključivanje bivših učenika u život škole, kroz njihovo aktivno sudjelovanje u neformalnom obrazovanju te stvaranju Prostora za mlade koji je dostupan svima, bez obzira da li su učenici škole ili ne.
Naša škola pruža punu podršku učenicima sa poteškoćama u razvoju (trenutno imamo angažovana tri personalna asistenta za pomoć u učenju djeci sa poteškoćama), uklonili smo arhitektonske barijere (izgradili lift, pristupne rampe i radimo na adaptaciji toaleta za invalidne osobe). U saradnji sa našim partnerima pokrenuli smo i realizovali tri međunarodna projekta, edukacije iz oblasti neformalnog obrazovanja a ovih dana završavamo aktivnosti na adaptaciji podrumskih prostorija koje će biti korištene kao Prostor za mlade općine Ilijaš i biti dostupan svim mladim osobama našeg grada i korišten kao učenički klub za naše učenike po čemu smo jedinstven primjer među obrazovnim ustanovama, jer smo na ovaj način riješili jedan problem lokalne zajednice.

Priprema: Moja škola - moj prostor

Pogledaj praksu
20 Decembra, 2020
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram