• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Alina Karović – Rahimić/ Danijela Perendija / Elma Šetić

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

„Na svijetu postoji jedno carstvo, u njemu caruje drugarstvo.“ Drugarstvo olakšava sve! Učenje i sazrijevanje je najlakše u zdravom okruženju među vršnjacima. Nastavnici zajedno s djecom odrastaju i uče.

KRATAK OPIS PRAKSE
U periodu realizacije online nastave, koja se odvijala krajem školske 2019/2020. i nažalost odvijao se i početkom školske 2020/2021. radi pandemije virusa COVID-19 ukazala se potreba za dodatnom motivacijom učenika za čitanjem, formiranjem navike čitanja, razvijanja ljubavi prema pisanoj riječi, kao i potreba za pronalaskom načina da učenici drugih razreda uzrasta 8,9 godina međusobno budu u kontaktu na drugačiji način. U skladu s okolnostima osmišljen je projekat koji učenicima nudi mogućnost svakodnevnih susreta, komunikacije i učenja u virtualnoj čitaonici, kutku gdje jedni drugima čitaju priče i pjesme. Učenici prema unaprijed dogovorenom rasporedu pripremaju priču, pjesmu prema slobodnom izboru, snimaju video zapis čitanja određenog književnog teksta, te isti objavljuju u Kutku za čitanja (Na platformi Office 365, koja se koristi za realizaciju online nastave), gdje drugi učenici imaju onda priliku da uživaju u slušanju nove priče, pjesme. Međusobno hrabre jedni druge, pozitivnim komentarima nagrađuju uspješnost čitanja te tako jedni druge motiviraju, podstiču na dodatnu komunikaciju i čitanje.

Priprema: “NAŠ KUTAK ZA ČITANJE” virtualna biblioteka/čitaonica/družionica

Pogledaj praksu
19 Decembra, 2020
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram