• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Prezentacija reforme obrazovanja u Unsko-sanskom kantonu

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona pokrenulo je proces reforme obrazovanja na području Unsko-sanskog kantona.

Prvi korak je bio, na osnovu raspisanog javnog poziva,  imenovanje članova Ekspertne radne grupe (ERC) za organizaciju i vođenje obrazovne reforme.

“Na javnom konkursu smo imali iznenađujuće velik broj prijava, što nam ukazuje na to da je veliko interesovanje javnosti za ovo pitanje” rekao je Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta u USK.

Danas je, u Bihaću, održan prvi radni sastanak Ekspertne radne grupe i upriličena je prezentacija aktivnosti reforme obrazovanja Unsko-sanskog kantona.

Na prvom sastanku ERG je izradila Poslovnik o radu i  definisala  zadatke.

“Posebno sam sretan što će prvi put nastavnici/ce, ljudi koji su na terenu kreirati obrazovnu reformu” rekao je Namir Ibrahimović, Voditelj ekspertne radne grupe za reformu obrazovanja u USK, koji je još govorio o samim idejama koje će se sprovesti u sklopu reforme, navodeći ciljeve koje ima reforma.

“Najveću bazu nastavnika i nastavnica koji sarađuju već 30 godina sa COI Step by Step-om imamo u Unsko-sanskom kantonu i pregršt nastavnika/ca koji koriste veoma moderne i inovativne prakse” rekao je Nedim Krajišnik, Izvršni direktor Centra za onbrazovne inicijative Step by Step.

Ova reforma će upravo tim nastavnicima doprinjeti najviše, da mogu da se bave svojim poslom na način koji je u skladu sa vremenom i modernim praksama. Kako je Nedim naglasio “biće to mukotrpan posao, prvenstveno zato što moramo da menjamo sebe”. Reforma obrazovanja je krucijalna za svako društvo, i u ovom slučaju može donijeti samo promijene na bolje.

8 Jula, 2021

0 responses on "Prezentacija reforme obrazovanja u Unsko-sanskom kantonu"

Leave a Message

Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram