PREGLED OSAM SEDMICA #5 – BESJEDE O OBRAZOVANJU


PREGLED OSAM SEDMICA #5

BESJEDE O OBRAZOVANJU

Besjede o obrazovanju – jer nam je obrazovanje najvažnije na svijetu!

O obrazovanju ne smijemo prestati razgovarati, a razgovori nam trebaju pomoći da otvorimo neka od suštinskih pitanja, da slušamo i čujemo jedni druge u traganju za odgovorima koje nemaju nikakvu drugu svrhu osim jednog, ultimativnog cilja – dobrobiti djece. BESJEDE O OBRAZOVANJU su nastale kao doprinos dijalogu o obrazovanju i vraćanja obrazovanja u fokus ne samo edukatora/ica, nego i cijelog društva.

Besjede o obrazovanju su zamišljene kao razgovor između dva ljudska bića koja propituju, kritički analiziraju, dekonstruišu i promišljaju obrazovanje iz različitih perspektiva: perspektive škole, djeteta, akademije, nauke, politike, roditeljstva, civilnog društva, umjetnosti, aktivizma… Zašto: jer nas se tiče!

U ovom ciklusu, kroz 46 epizoda Besjeda razgovarali smo sa 50 gostiju i gošći! Iz svake od njih smo po nešto novo naučili, otvorili neka nova pitanja, novu perspektivu, dobili ideju. I zbog svega toga… nećemo prestati besjediti ni naredne školske godine!

Sve Besjede možete pogledati na YouTube kanalu COI Step by Step.

29 Maja, 2020

0 responses on "PREGLED OSAM SEDMICA #5 - BESJEDE O OBRAZOVANJU"

Leave a MessageThe contents of this website and documents do not reflect the opinion of the US Agency for International Development (USAID) or the US Government.

Sadržaj ove web stranice i dokumenata ne odražava mišljenje Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) ili Vlade Sjedinjenih Američkih Država.

Centar za obrazovne incijative
Step by Step
Kralja Tvrtka 1, 71 000 Sarajevo
Tel. +387 33 66 76 73
Fax. +387 33 26 79 90
E-mail. office@coi-stepbystep.ba
www.sbs.ba

top
Powered by DOC.ba. Copyright © 2018 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Idi na alatnu traku