• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Počinje Škola vrijednosti za inovativne nastavnike!

Dobre vijesti iz Centra za obrazovne inicijative Step by Step stigle su ove sedmice. Naš tim inovativnih nastavnika/ca vrijedno je radio na pripremi hibridnog programa obuke Škole vrijednosti koje podrazumijeva korištenje različitih medija za poučavanje uz primjenu u stvarnoj učionici i povratne informacije. Nakon jučerašnjeg, uvodnog sastanka spremni smo da krenemo sa profesionalnim programom obuke koji će trajati najmanje 5 sedmica sa 5 planiranih susreta u trajanju od 3 sata. Certificirani Step-ovi treneri/ce za Školu vrijednosti su iskusni ljudi iz prakse, a po završetku obuke učesnici će dobiti certifikat.

Sinoć su, nakon održanog uvodnog sastanka  učesnici pisali pismo sebi i promišljali o vlastitim vrijednostima. Nedim Krajišnik, obratio se učesnicima i trenerima i objasnio da je Škola vrijednosti nastala kao potreba, napomenuvši da je lijepo obrazovati um, ali da treba obrazovati i srce. Vrijednosti nisu nestale, samo neke druge vladaju u današnjem društvu, ali škole moraju ostati zelene oaze za djecu. 
Svjesni da učenje počinje onda kada se osjećamo sigurno, iskoristili smo uvodni sastanak da učesnike upoznamo sa Moodle platformom na kojoj će biti održana obuka. Sigurni smo da je Škola vrijednosti i u hibridnom formatu zadržala ono malo duše kako to vole reći naši treneri koji od učesnika očekuju da budu aktivni. Vjerujemo da hoće, i da će visokoprofesionalni treneri ali i izgled platforme, učeći zid sa tri police, grafički organizeri, interaktivne igrice i kvizovi, kao  i  ideje za učionicu biti dovoljna motivacija.
Obuka je organizirana u 5 modula u kojima ćemo uz pojašnjavanje značenja zajedno doći do definicija, prepoznati naše vrijednosti ili vrijednosti grupe (u učionici), razumjeti univerzalne vrijednosti društva i  na samom kraju, zajedno, kreirati resurse za rad s djecom. Škola vrijednosti, nakon refleksije po završetku modula, tako postaje zajedničko bogatstvo resursa i ideja.
Prvi modul, prve grupe počinje za dva sata!
Čekamo vas #innastavnici!
#nastavnicisuvažni <3
7 Maja, 2021

0 responses on "Počinje Škola vrijednosti za inovativne nastavnike!"

Leave a Message

Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram