• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Ljiljana Đukanović: Nastavnici i nastavnice su heroji

Polako se bliži kraj intelektualne ekskurzije u Mostaru tokom naučne konferencije 12. dana BHAAAS-a. U ovoj trinaestoj epizodi, voditelji Besjeda o obrazovanju Nedim Krajišnik i Namir Ibrahimović su ugostili Ljiljanu Đukanović, naučnicu koja trenutno radi za švicarsku biotehnološku kompaniju kao voditeljica istraživačkih projekata.

Razgovor sa Ljiljanom je započeo pričom o njenom ličnom karijernom razvoju i o njenoj ulozi na 12. danima BHAAAS-a. Ljiljana je organizirala dva simpozija tokom ove naučne konferencije. Jedna je bila vezana za istraživanja o COVID-19 kroz razne discipline, dok se drugi ticao postdiplomskih istraživanja studenata iz biologije i hemije.

Upitana o njenom ličnom obrazovnom putu i prilikama koje je imala ovde, odgovorila je da ne bi imala jednake mogućnosti koje je dobila tokom studija u inostranstvu.

Haos od dezinformacija i nedostatak naučne pismenosti koju je Ljiljana prepoznala kada je izbila pandemija COVID-19 u svijetu, dala joj je do znanja da da je njoj kao naučnici dužnost da učini nešto po tom pitanju i započela je YouTube kanal pod nazivom 60 sekundi o koroni u kojoj naučnici u kratkim video formatima objašnjavaju različite segmente koji su potrebni za razumijevanje raznih segmenata koji se tiču koronavirusa.

„Nastavnici i nastavnice su heroji, pogotovo kada se suočavaju sa problemima i u ovakvom sistemu koji imamo.“ rekla je Ljiljana. Stavljanjem učenika u kalup koji je izrađen od starinskih metoda i programa je samo po sebi grijeh složili su se sagovornici.

Dok se pripremamo za jesenju, treću sezonu Besjeda o obrazovanju budite sa nama i u ponedjeljak u 19h na Facebook profilu COI Step By Step i na našem YouTube kanalu kada ćemo emitovati posljednju epizodu u ovoj međusezoni. Preporučujemo vam da kliknete “subscribe” i ?  na našem YouTube kanalu kako biste primali obavijesti o našim sadržajima a pogotovo o novim epizodama koje slijede.

18 Augusta, 2021

0 responses on "Ljiljana Đukanović: Nastavnici i nastavnice su heroji"

Leave a Message

Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram