• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

LearningPlanet Festival

Kao Nacionalni partneri Global Teacher Prize-a pozvani smo da učestvujemo na drugom #LearningPlanet Festivalu koji će se održati od 24. do 25. januara ove godine u online ediciji.

#LearningPlanet Festival je inicijativa koju je pokrenuo UNESCO, osmišljena da ujedini svijet oko obilježavanja Međunarodnog dana obrazovanja pod temom „Učenje brige o sebi, drugima i planeti“.  U vremenu kada su škole, univerziteti i mladi duboko pogođeni pandemijom, #LearningPlanet Festival nas poziva da dijelimo i proslavljamo svoja najznačajnija saznanja kako bismo se pobrinuli za “sebe, druge i planetu”. Učesnici će uživati u poticajnim iskustvima, upoznati istomišljenike i pokrenuti značajne projekte za svoje zajednice.

Evo kako i gdje se možete uključiti:

  1. MEĐUNARODNI DAN OBRAZOVANJA – UNESCO-va online konferencija o obrazovanju u vrijeme COVID-a. Prisustvujte inspirativnim razgovorima, LIVE konferencijama i debatama, obrazovnim i kreativnim radionicama, naučnim i umjetničkim aktivnostima, digitalnim eksperimentima, filmovima, dokumentarnim filmovi itd. Ako ste zainteresirani, registrirajte se ovdje.
  2. THE MEGAPHON – je prostor da se istaknu nadahnjujuće inicijative koje dolaze od mladih ili za mlade, predvode ih iskusni edukatori i pokretači promjena slaveći jedinstveni potencijal mladih. Pošaljite i predstavite svoju inicijativu za mlade ovdje.
  3. THE LAUNCHPAD – je prostor za najavu vaših novih inicijativa (platforme, knjige, MOOCs, kampanje, terenske projekte itd.) kako biste doprli do globalnih zajednica predanih učenika, edukatora i pokretača promjena ovdje.
  4. THE HUB – Zajednice za učenje širom svijeta (škole, univerziteti, pokretači promjena, gradovi, NVO itd.) pozvane su da kreiraju vlastite (online ili offline) događaje u ‘The Hub’ prostoru za proslavu Međunarodnog dana obrazovanja. Možete predložiti bilo koju aktivnost po svom izboru i dodati je na dnevni red Festivala ovdje.

Za sve potrebne informacije i resurse pogledajte Festivalski paket uputa ovdje ili na zvaničnoj stranici Festivala ovdje.

Smatramo da je #LearningPlanet mreža dragocjen resurs za našu Zajednicu gdje možemo dijelili svoja iskustva i učiti od drugih.

12 Januara, 2021

0 responses on "LearningPlanet Festival"

Leave a Message

Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram