• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Kompanija IMTEC u Londonu na sajmu inovacija u obrazovanju – BETT

Još kada su 2015. godine Ujedinjene nacije usvojile ciljeve globalnog razvoja među njima se našlo i kvalitetno obrazovanje kao jedan od ciljeva koji treba ispuniti do 2030. godine.  Kreiranje kvalitetnijeg obrazovanja koje će biti dostupno svima postalo je od ključnog značaja sa dolaskom online nastave, limitiranog kretanja i manjka obrazovnog kadra. 

Kako su skoro sve zemlje svijeta uvidjele ovaj problem, a kako se i same kompanije bore da dopru do novih talenata, sve je više događaja koji u fokus stavljaju djecu, mlade, obrazovanje i obrazovni sistem. Imtec kompanija je kraj marta mjeseca provela u Londonu na sajmu inovacija u obrazovanju – BETT.

Detaljne izvještaje sa posjete sajma možete pročitati na njihovom sajtu, te zaviriti u čaroliju koju ovakve vrste sajmove čine. Sjajne ideje, alati, inovacije koje nam se u ovom trenutku čine kao naučna fantastika jesu budućnost obrazovanja, te se nadamo da ćemo i mi brzo postati dio te budućnosti. Zahvalni smo što imamo partnere kojima je stalo do kvalitetnog i inovativnog obrazovanja.

„Zanimljivo je vidjeti koliko zemlje u poodmaklim fazama digitalizacije obrazovanja imaju interesovanje za pitanje cybersignornosti u školama, te koliko paze na privatnost podataka, kontrolu pristupa sadržaja učenicima te brizi da učesnici obrazovnog procesa imaju sigurno okruženje kada je online svijet u pitanju.“ rekli su iz IMTEC-a.

Izvještaje sa svakog dana sajma možete pročitati ovdje:

0 responses on "Kompanija IMTEC u Londonu na sajmu inovacija u obrazovanju - BETT"

Leave a Message

Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram