Kakva je medijska i informacijska pismenost u praškim školama?

Organizacija Transitions iz Praga i Mediacentar iz Sarajeva organizirali su studijsku posjetu Pragu za nastavnike iz osnovnih i srednjih škola, kao i za bibliotekare, koji su se iskazali veliki interes za rad u oblasti medijske i informacijske pismenosti sa djecom.

Domaćini posjete su pripremili program posjete školama u Pragu, javnim bibliotekama i inicijativama aktivnim u odlasti medijske i informacijske pismenosti. Naše nastavnice iz BiH imaće uvid kakva je situacija u ovim institucijama u Pragu, te će imati priliku isprobati interaktivne materijale i igre koje su razvile organizacije i studenti.

Danas je na agendi bila posjeta jednoj osnovnoj školi u Pragu gdje su razgovarale o tome na koji način u školama primjenjuju temu medijske i informacijske pismenosti. Tokom popodnevnih časova, naše nastavnice su imale priliku prezentirati svoje inovativne prakse domaćinima u Pragu.

Ova posjeta će trajati do subote, te se nadamo povratku naših nastavnica punih inspiracije i spremnih za nove inovativne prakse kroz koje će svojim učenicima približiti medijsku i informacijsku pismenost. 

0 responses on "Kakva je medijska i informacijska pismenost u praškim školama?"

Leave a Message

Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram

Molim unesite e-mail adresu: