Gordana Simić – Hajde da se upoznamo!


Gordana Simić – Hajde da se upoznamo!

Gordana, Ivanina, Milicina i Lenkina mama. Životna uloga koju sam objeručke prihvatila i koju ću “igrati” čitav život. Uloga kojom se najviše ponosim – BITI MAMA. Kažu, odlično mi pristaje – neka tako i ostane.

Rastu djeca, rastem i ja sa njima… Niko mi ne može oduzeti ljubav, volju, entuzijazam i niko mi ne može zabraniti da sve to pružim i svojim mališanima u vrtiću u kojem radim. Kada bih nabrajala sve velike i male zadatke koje mi radno mjesto nalaže ne bi bilo interesantno, jer to je nešto što se podrazumijeva…

Riječi su isuviše grube da bih mogla opisati svoj rad, svoje iskustvo u poslu, svoje razgovore sa mališanima i ciljeve koje smo ostvarili i sve ono što upotpunjuje moje zadovoljstvo i osjećaj da pripadam baš tu gdje radim, gdje doprinosim i gdje je osmijeh jedino što treba da ponesem sa sobom kada dolazim na posao. Ostaje mi samo da vas sve pozovem da zavirite u naše malo carstvo…

Iskustvo me je naučilo da “slušam djecu”, da ih čujem i onda kada ne govore o sebi, jer korak po korak, čim nogom kroči u svijet svako dijete mora zakucati na naša vrata – vrata odraslih – i ako tog trena mi nismo tu da ih otvorimo, već idućeg smo nešto propustili, negdje zakasnili. Biti korak u korak sa djetetom znači mnogo, znači sve! Povesti ga za ruku u svijet odraslih, a ne pogriješiti smjer, veliki je zadatak. Ali kada se jednoga dana okrenemo i pogled upremo na staze toga puta pravoga smjera, ponosićemo se onim što “svijetu odraslih” dadosmo, što iskonski vrijedno ostavismo.

To je moj cilj! Nastavnici su važni!

0 responses on "Gordana Simić - Hajde da se upoznamo!"

Leave a MessageThe contents of this website and documents do not reflect the opinion of the US Agency for International Development (USAID) or the US Government.

Sadržaj ove web stranice i dokumenata ne odražava mišljenje Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) ili Vlade Sjedinjenih Američkih Država.

Centar za obrazovne incijative
Step by Step
Kralja Tvrtka 1, 71 000 Sarajevo
Tel. +387 33 66 76 73
Fax. +387 33 26 79 90
E-mail. office@coi-stepbystep.ba
www.sbs.ba

top
Powered by DOC.ba. Copyright © 2018 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Idi na alatnu traku