• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Duhovitim performansom završena treća sezona „Besjeda o obrazovanju“

Stotine i stotine sati razgovora o obrazovanju su snimljeni i objavljeni na internetu koji su smisleni, promišljeni, iskreni i otrežnjujući pod nazivom „Besjede o obrazovanju“. Voditeljski dvojac Namir i Nedim su pasionirani ljubitelji obrazovanja, te su i u ovoj sezoni, kao i prethodnih ugostili na desetine raznih gostiju koji dolaze iz različitih sfera društva i sa njima razgovarali o obrazovanju. Nastavnici/e, eksperti/kinje, ekonomisti/kinje, aktivisti/kinje, učenici/ce i drugi gosti su velikim djelom zaslužni za visokokvalitetne razgovore.

„Najponosniji sam na to što naši slušaoci i slušateljice jednom sedmično, na jednom mjestu mogu čuti smisleni razgovor o obrazovanju kao najširoj mogućoj temi. Možete provjeriti vlastita razumijevanja, shvatanja i uvjerenja o obrazovanju koja imate u tom trenutku, prošrite ih, posvađate se sa nekim sa kim se ne slažete, ali znate da na jednom mjestu sedmično o obrazovanju promislite nešto malo dublje, preciznije, jasnije, šire a ne da to bude u okviru kratkih vijesti koje se tiču aktuelnih pitanja vezano za obrazovanje.“ rekao je Namir.

Podsjetili su nas na Zagrebačku turneju Besjeda, na hrabre profesore koji kritikuju univerzitet i na taj način ga ujedno i brane, na ozbiljne naučnike koji su uzrok lavini negativnih komentara koji su „zapalili“ Facebook stranicu Besjeda o obrazovanju, na promocije knjiga, na međunarodne eksperte koji su gostovali i druge momente koji su obilježili ovu sezonu.

Nedim i Namir su iskoristili trenutak, što su u ovoj epizodi bez gosta i iznijeli su svoje vlastite stavove, uvjerenja, želje, kritike vezano za obrazovanje i reformu obrazovanja koja je ovom društvu strahovito potrebna.

Pri kraju ove epizode voditelji su izvukli sretne dobitnike/ce 500 KM, koje Besjede daruju nastavnicama/ima da ih potroše na odmoru. Dobitnice nagrade su Ivana Kovačević i Danijela Mitrić. Za kraj epizode i finale ove sezone odjavu epizode su uradili u stilu Key-a i Peele-a koji ovakvu vrstu performansa izvode na Comedy Centralu. Uživajte u ovom komičnom performansu kojim se Besjede za obrazovanje pozdravljaju sa vama do jeseni.

0 responses on "Duhovitim performansom završena treća sezona „Besjeda o obrazovanju“"

Leave a Message

Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram