• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Dora Kršul: Za neuspjelu kurikularnu reformu u Hrvatskoj velikim dijelom je kriva nedovoljna politička podrška

Posljednja, četvrta epizoda Besjeda o obrazovanju u sklopu zagrebačkog specijala je ove sedmice obogatila podcast nebo sa još jedim sjajnim razgovorom o obrazovanju i školstvu. U zagrebačkom studiju Besjeda o obrazovanju, voditelji Namir i Nedim, ugostili su novinarku i reporterku, Doru Kršul, koja istražuje i objavljuje važne priče o školstvu i obrazovanju u Hrvatskoj.

Svoj obrazovni i karijerni put je dvoumljenjima u profesiji i rezervnim planovima na kraju ipak izgradila onako kako je od početka željela, postala je novinarka i reporterka koja se profilisala za obrazovanje i školstvo, što je vrlo redak slučaj u našem regionu.

Početak njene karijere je obilježila promjena vlasti u Hrvatskoj, naime tada je na vlast došla vlada Orešković i Karamarko a rektor Sveučilišta postaje Boras. Tada je postala članica redakcije srednja.hr.

Govoreći o reformi obrazovanja u Hrvatskoj, sagovornica Dora Kršul je kazala da je prvenstveno nedovoljna politička podrška doprinijela tome da reforma ne uspe.

 Istraživala je slučaje seksualnog zlostavljanja na Sveučilištu u Zagrebu i činjenica da su upravo osobe koje su počinile ove zločine, su unapređene na svojim radnim mjestima, što je još jedan poraz društva. Procedure koje su trebale da se sistematizuju i postanu dio institucija, kao što je jasna procedura prijave seksualnog zlostavljanja, su samo slovo na papiru.

Preporuka za čitanje ove sedmice je knjiga Semezdina Mehmedinovića „Me’med, crvena bandana i pahuljica“ i knjiga Baraka Obame „Obećana zemlja“.

Zahvaljujemo se našoj sestrinskoj organizaciji Pučkom otvorenom učilištu „Korak po korak“ što su nas ugostili i prepustili nam jednu kancelariju kako bismo mogli da snimimo sve četiri epizode zagrebačkog specijala Besjeda o obrazovanju.

Pratite nas svake srijede u 19h na Facebook profilu Besjeda o obrazovanjuInstagram i Facebook profilu COI Step By Step i na našem YouTube kanalu. Preporučujemo vam da kliknete “subscribe” i ?  na našem YouTube kanalu kako biste primali obavijesti o našim sadržajima. A možete nas podržati i putem Patreon-a gdje nam možete donirati novac za produkciju budućih Besjeda.

0 responses on "Dora Kršul: Za neuspjelu kurikularnu reformu u Hrvatskoj velikim dijelom je kriva nedovoljna politička podrška"

Leave a Message

Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram