COI Step by Step otvara poziv za NVO za učešće u ARISE projektu


Poziv za učešće u ARISE projektu

(Action for Reducing Inequalities in Education – Akcija za smanjenje nejednakosti u obrazovanju)

 Centar za obrazovne inicijative Step by Step, kao članica konzorcija ARISE projekta koji čine organizacije iz šest zemalja[1], poziva zainteresovane lokalne organizacije civilnog društva da se prijave za učešće  u ARISE projektu.

Namjera Konzorcija je jačati kapacitete odabranih lokalnih organizacija za pružanje podrške djeci, odnosno učenicima/cama niskog socio-ekonomskog statusa (SES), kroz mentoriranje, učešće u razvoju politika i zagovaranje u području jednakosti u obrazovanju, kao i učešće u aktivnostima umrežavanja na nacionalnom i regionalnom nivou.

Očekuje se da će lokalne organizacije blisko surađivati ​​s COI Step by Step – članicom Konzorcija iz BiH, u svakoj fazi projekta ARISE i predstavljati snažan zagovarački glas za provedbu i uvođenje preporučenih politika i praksi. Konzorcij će podržati izgradnju kapaciteta odabranih OCD kroz niz dobro isplaniranih programa obuke.

Nadalje, odabrani OCD i član Konzorcija iz BiH će zajedničkim naporima razviti i provesti Akciju koja podržava integraciju djece s niskim SES u život zajednice. Očekuje se da će projekat trajati između 24 i 30 mjeseci, a financirat će ga Konzorcij s grantom lokalnoj organizaciji u iznosu između 25 000 i 35 000 EUR.

Sva dokumentacija mora biti poslana na adresu radmila@coi-stepbystep.ba najkasnije do 10.09.2020. godine.

Prije potpisivanja sporazuma o dodjeli bespovratnih sredstava biće izvršena analiza kako bi se osiguralo da organizacije koje su ušle u predselekciju imaju kapacitete da ispune ugovorene procedure i zahtjeve.

Za više informacija o pozivu kontaktirajte nas na radmila@coi-stepbystep.ba

TEKST ARISE POZIVA MOŽETE PREUZETI NA OVOM LINKU.

ARISE APLIKACIJU MOŽETE PREZETI NA OVOM LINKU.

[1] Kosova Education Center – Kosovo (KEC XK), Network of Education Policy Centres (NEPC), Sabancı University Egitim Reformu Girisimi – Turkey  (ERI TR), Children Are the Future – Albania (CAF AL), Centre for Education Policy – Serbia (CEP RS), proMENTE  social research – Bosnia and Herzegovina (proMENTE BH), Centre for Educational Initiatives Step by Step – Bosnia and Herzegovina (SbS BH), Foundation for Education and Cultural Initiatives “Step by Step” – North Macedonia (SbS MK).

17 Avgusta, 2020

0 responses on "COI Step by Step otvara poziv za NVO za učešće u ARISE projektu"

Leave a MessageThe contents of this website and documents do not reflect the opinion of the US Agency for International Development (USAID) or the US Government.

Sadržaj ove web stranice i dokumenata ne odražava mišljenje Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) ili Vlade Sjedinjenih Američkih Država.

Centar za obrazovne incijative
Step by Step
Kralja Tvrtka 1, 71 000 Sarajevo
Tel. +387 33 66 76 73
Fax. +387 33 26 79 90
E-mail. office@coi-stepbystep.ba
www.sbs.ba

top
Powered by DOC.ba. Copyright © 2018 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Idi na alatnu traku