• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

COI Step by Step otvara poziv za NVO za učešće u ARISE projektu

Poziv za učešće u ARISE projektu

(Action for Reducing Inequalities in Education – Akcija za smanjenje nejednakosti u obrazovanju)

 Centar za obrazovne inicijative Step by Step, kao članica konzorcija ARISE projekta koji čine organizacije iz šest zemalja[1], poziva zainteresovane lokalne organizacije civilnog društva da se prijave za učešće  u ARISE projektu.

Namjera Konzorcija je jačati kapacitete odabranih lokalnih organizacija za pružanje podrške djeci, odnosno učenicima/cama niskog socio-ekonomskog statusa (SES), kroz mentoriranje, učešće u razvoju politika i zagovaranje u području jednakosti u obrazovanju, kao i učešće u aktivnostima umrežavanja na nacionalnom i regionalnom nivou.

Očekuje se da će lokalne organizacije blisko surađivati ​​s COI Step by Step – članicom Konzorcija iz BiH, u svakoj fazi projekta ARISE i predstavljati snažan zagovarački glas za provedbu i uvođenje preporučenih politika i praksi. Konzorcij će podržati izgradnju kapaciteta odabranih OCD kroz niz dobro isplaniranih programa obuke.

Nadalje, odabrani OCD i član Konzorcija iz BiH će zajedničkim naporima razviti i provesti Akciju koja podržava integraciju djece s niskim SES u život zajednice. Očekuje se da će projekat trajati između 24 i 30 mjeseci, a financirat će ga Konzorcij s grantom lokalnoj organizaciji u iznosu između 25 000 i 35 000 EUR.

Sva dokumentacija mora biti poslana na adresu radmila@coi-stepbystep.ba najkasnije do 10.09.2020. godine.

Prije potpisivanja sporazuma o dodjeli bespovratnih sredstava biće izvršena analiza kako bi se osiguralo da organizacije koje su ušle u predselekciju imaju kapacitete da ispune ugovorene procedure i zahtjeve.

Za više informacija o pozivu kontaktirajte nas na radmila@coi-stepbystep.ba

TEKST ARISE POZIVA MOŽETE PREUZETI NA OVOM LINKU.

ARISE APLIKACIJU MOŽETE PREZETI NA OVOM LINKU.

[1] Kosova Education Center – Kosovo (KEC XK), Network of Education Policy Centres (NEPC), Sabancı University Egitim Reformu Girisimi – Turkey  (ERI TR), Children Are the Future – Albania (CAF AL), Centre for Education Policy – Serbia (CEP RS), proMENTE  social research – Bosnia and Herzegovina (proMENTE BH), Centre for Educational Initiatives Step by Step – Bosnia and Herzegovina (SbS BH), Foundation for Education and Cultural Initiatives “Step by Step” – North Macedonia (SbS MK).

29 Aprila, 2021

0 responses on "COI Step by Step otvara poziv za NVO za učešće u ARISE projektu"

Leave a Message

Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram