• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Besjeda o obrazovanju: Dekonstrukcija podržavajućih struktura kulture nasilja

Večeras (četvrtak, 21.01.) u 19:00 pratite drugo ovogodišnje izdanje serijala Besjeda o obrazovanju na oficijelnim COI SbS društvenim mrežama, Facebook-u i YouTube kanalu na kojem su dostupna i ostala izdanja iz prve dvije sezone. Besjede o obrazovanju su razgovori sa zaljubljenicima u obrazovanje. Domaćini u studiju, Nedim Krajišnik i Namir Ibrahimović do sada su ugostili profesionalce iz oblasti obrazovanja, nastavnie, učenike, pedagoge, ali večeras će, zajedno sa gošćama u studiju, nikad ozbiljnije, pokušati dekonstruirati podržavajuće strukture nasilja u (našem) društvu.
“Vrlo važan momentum u našem društvu želimo iskoristiti da o nasilju, kulturi nasilja, dubokim strukturama koje podržavaju nasilje, o metodama razgovora sa djecom o nasilju, o odgoju i poučavanju u patrijarhalnim sistemima, o ulozi škole i nastavnika/ca u ovom procesu, o tome kako muškarci mogu biti saveznici u borbi protiv patrijarhalnog nasilja, o hrabrosti, o odnosima moći, razgovaramo sa Sandrom Muratović i Ajnom Jusić. Naša Besjeda, nikad ozbiljnija, planirana je za četvrtak, 21.01. u 19:00 časova. Nadamo se da ćete nam se pridružiti. Zahvaljujemo Hani Ćurak i Marini Veličković na beskrajnoj podršci za ovu epizodu Besjeda. Ako već niste Krajnje Neuračunljive i Sve su to vještice, su mjesta gdje se ovaj i drugi fenomeni dekonstruišu već dugo.” poručili su domaćini u studiju – Nedim Krajišnik i Namir Ibrahimović.

Besjede nemaju granice.
Ako već imate ideju koga biste voljeli čuti u nekoj od narednih Besjeda, budite slobodni da nam predložite temu ili gosta klikom OVDJE. 

 

12 Aprila, 2021

0 responses on "Besjeda o obrazovanju: Dekonstrukcija podržavajućih struktura kulture nasilja"

Leave a Message

Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram