• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

3 Minute Thesis – inicijativa za promociju nauke u BiH

U sklopu rada Bosnia & Herzegovina Futures Foundation, zajedno s partnerima, pokrenuta je inicijativa “3 minute thesis – 3MT “. 3MT je svojevrsno takmičenje koje postoji već dugi niz godina i organizira se u preko 80+ zemalja.

Ovogodišnje bosanskohercegovačko 3MT takmičenje poziva bachelor, master i Ph.D. studente iz BiH i dijaspore (i one koju su diplomirali u zadnjih 12 mjeseci) da u samo tri minuta prenesu značaj svojih istraživačkih projekata nestručnoj publici. Na ovaj način se povezuju mladi istraživači/ce i educira se javnost. U 2020 i 2021. uspješno smo organizirali takmičenja (transnacionalno) za studente u Bosni i Hercegovini i za one koji vuku korijene iz BiH. rekli su organizatori.

Ako niste imali priliku vidjeti prezentacije, posjetite: https://tinyurl.com/3mtbh2020 i https://www.bhfuturesfoundation.org/3mt-2021 

Takmičenja su bila veliki pogodak, dobivši pohvale mnogih. Preko 500.000 jedinstvenih prikaza 100+ takmičara na YouTubeu je zapaženo. Zbog transnacionalne prirode našeg takmičenja, učesnici snimaju 3-minutni video koji se prikazuju na YouTube-u a naših 100+ sudija ocjenjuju prezentacije online. kazali su iz Fondacije.

Sve informacije vezano za takmičenje se nalaze na web stranici takmičenja: https://www.bhfuturesfoundation.org/3mt-2022 

Centar za obrazovne inicijative Step By Step će ove godine doprinjeti ovom takmičenju, te pozivamo naše nastavnike/ce da se priključe širenju vijesti i prate samo takmičenje kada se ono bude održavalo.

0 responses on "3 Minute Thesis – inicijativa za promociju nauke u BiH"

Leave a Message

Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram