Zorica Lazić

PROFESORICA RAZREDNE NASTAVE

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Ovim radom željela sam uvesti neke promjene u dosadašnji način rada u produženom boravku. Smatram da su učenicima potrebni učitelji koji misle kreativno i inovativno. Naš posao je jedan od najvažnijih poslova na planeti te se trebamo truditi da obrazovanje unaprijedimo, promjenimo na bolje. Naš zadatak trebao bi biti da od duha svakog učenika izvučemo najbolje a to ćemo postići tako da učenike više forsiramo na zajedničku saradnju a ne na natjecanje.

KRATAK OPIS PRAKSE
Zahvaljujuci aktivnostima koje smo proveli u okviru ove inovativne prakse učenici su počeli više da poštuju i uvažavaju jedni druge i da sarađuju. U cilju podsticanja grzpne kohezije i njihovog zajedničkog učenja provedena je centralna aktivnost ovog projekta pod nazivom ,,Budi moj-a učitelj – ica “. Ostale aktivnosti koje su doprinjele boljoj zajedničkoj saradnji svih učenika su ,, Zajednički crtež“ ,, Zajednička priča“ te ,, Tajni prijatelj u roduženom boravku “.

Priprema: Podsticanje zajedničke saradnje učenika različitih uzrasta u produženom boravku

Preuzmi pripremu
24 Jula, 2018


The contents of this website and documents do not reflect the opinion of the US Agency for International Development (USAID) or the US Government.

Sadržaj ove web stranice i dokumenata ne odražava mišljenje Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) ili Vlade Sjedinjenih Američkih Država.

Centar za obrazovne incijative
Step by Step
Kralja Tvrtka 1, 71 000 Sarajevo
Tel. +387 33 66 76 73
Fax. +387 33 26 79 90
E-mail. office@coi-stepbystep.ba
www.sbs.ba

top
Powered by DOC.ba. Copyright © 2018 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Idi na alatnu traku