• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Zorica Lazić

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Ovim radom željela sam uvesti neke promjene u dosadašnji način rada u produženom boravku. Smatram da su učenicima potrebni učitelji koji misle kreativno i inovativno. Naš posao je jedan od najvažnijih poslova na planeti te se trebamo truditi da obrazovanje unaprijedimo, promjenimo na bolje. Naš zadatak trebao bi biti da od duha svakog učenika izvučemo najbolje a to ćemo postići tako da učenike više forsiramo na zajedničku saradnju a ne na natjecanje.

KRATAK OPIS PRAKSE
Zahvaljujuci aktivnostima koje smo proveli u okviru ove inovativne prakse učenici su počeli više da poštuju i uvažavaju jedni druge i da sarađuju. U cilju podsticanja grzpne kohezije i njihovog zajedničkog učenja provedena je centralna aktivnost ovog projekta pod nazivom ,,Budi moj-a učitelj – ica “. Ostale aktivnosti koje su doprinjele boljoj zajedničkoj saradnji svih učenika su ,, Zajednički crtež“ ,, Zajednička priča“ te ,, Tajni prijatelj u roduženom boravku “.

Priprema: Podsticanje zajedničke saradnje učenika različitih uzrasta u produženom boravku

Pogledaj praksu
24 Jula, 2018
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram