• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Željka Zovko

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Moj rad se zasniva na tome da na kreativan i djeci zanimljiv način prikažem sve ljepote glazbene umjetnost te da u djeci probudim ljubav prema kvalitetnoj glazbi i da ih inspiriram da se i oni sami krenu baviti glazbom na bilo koji način (pjevanje, sviranje nekog instrumenta, skladanje itd.)

U nastavi se mnogo služim modernom tehnologijom i modernom metodom rada, te kroz igru želim stvoriti ugodnu i motivirajuću atmosferu u razredu. Kroz kreativno osmišljene igre i zadatke trudim se djeci približiti glazbu na njima blizak način. Nastojim svoje znanje stalno nadograđivati pa tako mnogo vremena provodim tražeći i osmišljavajući nove ideje kako bih obogatila svoje znanje i bila stalno u toku sa pedagoškim strujama iz raznih krajeva svijeta, te kako bih što bolje to znanje podijelila sa svojim učenicima.

Posao koji radim zahtjeva veoma dobru psihofizičku spremnost. Na satu u trajanju od 45 minuta pored stečenog znanja kojega sam usvojila i dijelim sa djecom, dosta se krećem, plešem, pjevam, sviram, glumim, te konstantno nastojim održavati dobru i kreativnu atmosferu, ali uz red i disciplinu. Nastojim da djeci sat glazbene kulture bude mjesto gdje će dolaziti sa osmjehom na licu i priželjkivati radosno naš novi glazbeni susret.

Smatram da posao koji radim jest posao u kojem mogu pokazati svoje vještine, naučiti neke nove, napredovati, umjetnički se izražavati i kojem mogu doprinijeti na kvalitetan način, te otkriti nove mlade talente i poticati da razvijaju svoj talent.

KRATAK OPIS PRAKSE
Najvažniji dio glazbene stimulacije kod djece jeste razvoj ritma koji djetetu omogućava nesmetan razvoj i rast. Djeca koja ne razviju puls i ritam već u predškolskom uzrastu mogu pokazati probleme u najrazličitijim situacijama, od trčanja, vođenja lopte, preskakanja konopca, vožnje bicikla, pa sve do pisanja i čitanja. Iako nam možda ne izgleda tako, sve su to ritamske aktivnosti koje se potiču pravilnim i pravovremenim razvojem glazbenoga ritma.

U želji da kod svojih učenika još bolje razvijem osjećaj za ritam odlučila sam se za tehniku sviranja tijelom.

Ova tehnika, danas poznata pod nazivom body percussion, je umjetnost udaranja vlastitog tijela u cilju proizvođenja različitih ritamskih zvukova.

Ovom tehnikom osvještvamo različite vrste tapšanja, pucketanja prstima, lupkanja po različitim dijelovima tijela, tupkanje nogama o pod i još mnogo drugih neobičnih zvukova koje proizvodimo rukama, ustima, prstima... Igra i stvaranje zvukova na svojem tijelu kao prvom i autentičnom instrumentu opušta napetost, razvija sposobnost koncentracije, koordinacije u prostoru i vremenu te na taj način direktno pozitivno utječe na cjelokupni psihofizički razvoj djece.

Priprema: BODY PERCUSSION TEHNIKA

Pogledaj praksu
24 Jula, 2018
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram