• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Vesna Spasojević

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Kroz svoje kratko ali bogato radno iskustvo stečeno kroz rad sa grupama različitog uzrasta i iz različitih socijalnih konteksta shvatila sam da se najveći dio razvoja dešava upravo u vrtiću. Radeći kroz različite projekte i programe sa djecom iz marginalizovanih grupa stekla sam uvid u to koliko uz adekvatnu podršku napredak može da bude vidljiv i brz.
Lično smatram da je najvažnije sa djecom izgraditi odnos podrške i povjerenja, odnosno stvoriti njegujuću i stimulativnu sredinu koja će omogućiti djeci da razviju i pokažu sve svoje potencijale.
Sva moja pedagoška uvjerenja su kombinacija radnog iskustva, stručnog osposobljavanja i ličnog iskustva stečenog kroz roditeljstvo.

KRATAK OPIS PRAKSE
Šareni svijet igre namjenjen je djeci srednje i starije vrtićke grupe (4-6 godina) mada ga uz adekvatno prilagođavanje i asistenciju mogu koristiti i mlađa djeca. Set se sastoji od kocke i kutije sa šest polja. Svaka strana kocke je povezana sa jednom pregradom kutije na osnovu broja i na osnovu boje. Igra počinje tako što djeca bacaju kocku. Na osnovu toga dijete otvara poklopac sa odgovarajućim brojem i bojom i iz tog dijela kutije izvlači zadatak. U svakom od 6 dijelova kutije se nalaze različiti zadaci:
Prvo polje sadrži mini slagalice od 6 i 9 dijelova.
Drugo polje sadrži šparulice u bojama na čijim krajevima su čičci i zadaci u obliku sličica sa različitim oblicima sastavljenih od špatulica.
Treće polje sadrži zadatke u obliku sličica predmeta i prikaza sjenki tih predmeta koje treba upariti.
Četvrto polje sadrži tangram slagalicu u boji i sličice oblika koje predstavljaju zadatke za sklapanje.
Peto polje sadrži sličice životinja koje djeca treba da imitiraju i namijenjeno je podsticanju razvoja čitavog spektra sposobnosti sa posebnim akcentom na razvoju fizičke spretnosti djece.
Poslednje, šesto polje sadrži brzalice koje su predstavljene kroz tekst sa jedne strane kartica i sliku sa druge strane i namijenjene su razvoju verbalno-jezičkih sposobnosti.

Priprema: Didaktičko sredstvo „Šareni svijet igre“

Pogledaj praksu
24 Jula, 2018
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram