Valentina Milačić

Vaspitačica

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Naš rad se zasniva prvenstveno na poštovanju ličnosti djeteta uz uvažavanje njegovih interesovanja, potreba, želja i afiniteta. Jedan od naših omiljenih motiva jeste „svaki dan u svakom pogledu sve više i više napredujemo“. Obožavamo ono što radimo i želimo što više da doprinesemo srećnjem i zdravijem odrastanju naše djece. Jedan od osnovnih motiva koji nas vodi u radu sa djecom jeste samo dijete i to srećno i zadovoljno dijete. Tokom samog projekta djeca su bila naša vodilja u radu, ona su nas inspirasala za nove ideje, jer su uživala u svemu što smo radili uz pokazivanje velikog interesovanja za učešće u projektu

KRATAK OPIS PRAKSE
Ova inovativna praksa je primjer rada u kojem se od jedne priče za djecu može realizovati cijeli projekat. Priča „Velike nemarne čizme“ autorice Aleksandre Pinterić potaknula je odgajateljice da istu priču razrada u jedinstven projekat koji se provodio u toku cijele školske godine. Realizovane su brojne edukativne i kreativne aktivnosti, a kao rezultat cijelog procesa nastale su nove originalne igre i didaktička sredstva. Završetak projekta je označen svečanom priredbom za djecu i roditelje.

Priprema: Velike nemarne čizme

Preuzmi pripremu
24 Jula, 2018


The contents of this website and documents do not reflect the opinion of the US Agency for International Development (USAID) or the US Government.

Sadržaj ove web stranice i dokumenata ne odražava mišljenje Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) ili Vlade Sjedinjenih Američkih Država.

Centar za obrazovne incijative
Step by Step
Kralja Tvrtka 1, 71 000 Sarajevo
Tel. +387 33 66 76 73
Fax. +387 33 26 79 90
E-mail. office@coi-stepbystep.ba
www.sbs.ba

top
Powered by DOC.ba. Copyright © 2018 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Idi na alatnu traku