Suzana Čelić

Diplomirani pedagog

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Smatram da škola danas ne treba da priprema dijete za život. ŠKOLA JESTE ŽIVOT , u njoj djeca zadovoljavaju svoje potrebe ne samo za učenjem , nego i za druženjem, pripadanjem, prihvatanjem, ljubavlju, poštovanjem, sigurnošću, angažovanjem… Zato se trudim da kreiramo i realizujemo aktivnosti u kojima su učenici aktivno uključeni u proces učenja, aktivnosti u kojima svim srcem i plućima dišu „sadašnjost“. Da bismo to postigli ostvarujemo blisku saradnju sa društvenom zajednicom u kojoj škola „živi i djeluje“ i na taj način razvijamo socijalne kompetencije i ličnost učenika.

Kratki opis prakse:

Škola je život – želeći da učenici aktivno učestvuju u procesu učenja, razvijaju svoje socijalne i emocionalne kompetencija, razvijaju svoju ličnost i budu aktivni građani naše zajednice prihvataju i budu prihvaćeni, pružaju i primaju ljubav i podršku, razvijaju svoje socijalne i emocionalne kompetencije osmišljene su i realizovane aktivnosti u saradnji sa lokalnom zajednicom – Dnevni centar„Gnijezdo“. Korisnici DC „Gnijezdo“ su djeca sa prprekama u učenju i učešću i djeca u ruziku opštine Gradiška. Saradnja je započela 2015. godine i danas traje, a ogleda se kroz različlite aktivnosti zajednička druženja, radionice, sportski dan, akciju „Usreći druga“. Zavisno od aktivnosti u njima su učestvovali direktno ili indirektno svi učenici ( akcija „Usreći druga“) ili predstavnici odjeljenja i članovi Savjeta učenika.

Priprema: Škola jeste život

20 Avgusta, 2019


The contents of this website and documents do not reflect the opinion of the US Agency for International Development (USAID) or the US Government.

Sadržaj ove web stranice i dokumenata ne odražava mišljenje Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) ili Vlade Sjedinjenih Američkih Država.

Centar za obrazovne incijative
Step by Step
Kralja Tvrtka 1, 71 000 Sarajevo
Tel. +387 33 66 76 73
Fax. +387 33 26 79 90
E-mail. office@coi-stepbystep.ba
www.sbs.ba

top
Powered by DOC.ba. Copyright © 2018 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Idi na alatnu traku