• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

SRĐAN VESIĆ I TIM

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Prilikom realizacije vaspitno-obrazovnih aktivnosti naša pedagoška uvjerenja su bila podsticanje i razvijanje različitih aspekata razvoja kao što su: intelektualni, socio-emocionalni, razvoj govora, fizički, razvoj stvaralaštva i kreativnosti, kao i njihovih individualnih potreba, želja i interesovanja. Muzičko i dramsko stvaralaštvo pored intelektualnog razvoja podsticajno djeluju i na emocije, njihovo prepoznavanje, imenovanje i proživljavanje. Dobro realizovana i muzikom ispraćena predstava podstiče maštu i pomaže da se kreativnost razvije na svim nivoima. Podstiče se razvoj osjecaja sigurnosti, samopouzdanja i saosjećanja sa drugim osobama.

KRATAK OPIS PRAKSE:
Realizacija naše prakse je bila u toku pandemije Covid-19, kada su socijalni kontakti svedeni na minimum i kada je više nego ikada bila potrebna interakcija kako bi djeca usvojila znanja i navike. Posmatrajući i prateći cjelokupnu situaciju i odnose u grupama u cijelom vrtiću, kao i ponašanje djece, uključujući i njihove strahove, odlučili smo se za realizaciju prakse „Predstavom do znanja“. Prva predstava iz ove prakse bila je izvedena od strane vaspitača u okviru manifestacije „Maskenbal“ koja je bila muzički ispraćena. Uvidjevši sve dobrobiti ovakvog načina rada, naš tim je odlučio da u skladu sa godišnjim planom i programom realizuje niz predstava, kao i niz aktivnosti koje su proizašle iz istih. Svaka iduća predstava je bila još podsticajnija na njihov holistički razvoj, jer je muzički saradnik komponovao muziku u skladu sa tekstom, te su se djeca poistovjećivala sa likovima iz predstava, dočaranom problematikom, kao i međuljudskim odnosima. Sve aktivnosti koje su realizovane tokom praske u našem vrtiću objavljivane su na zvaničnom sajtu Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje. Povratne informacije roditelja djece iz grupe su bile pozitivne i podsticajne za dalji nastavak ovakve prakse.

Priprema: Predstavom do znanja

Pogledaj praksu
25 Januara, 2022
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram