Snežana Stević

Profesor razredne nastave

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Djeca često nerado dolaze u školu, jer im se na dosadan način predstavljaju sadržaji. Igra je zdrava i predstavlja temelj svih socijalnih, kognitivnih i emocionalnih vještina i kao takva mora biti svakodnevno zastupljena u učenju. Djeca uživaju u igri i zato su motivisana da sarađuju, a vedro raspoloženje se prenosi i na brže usvajanje znanja i dugoročnije pamćenje. Za pravilnu primjenu igre u nastavi nastavnik mora biti kreativan, maštovit i dobar poznavalac učeničkih potreba i mogućnosti.

Kratki opis prakse:

Prošle godine sam, kao učiteljica prvog razreda, neke stare i zaboravljene igrice obukla u novo ruho i iskoristila za efikasnije učenje - savladavanja početnog čitanja i pisanja, te sabiranje i oduzimanje u prvoj desetici. Jedan dio igrolike nastave je realizovan na školskom betonskom terenu, gdje su oslikani poligoni za realizaciju igrica (o kojima će ovdje biti riječ), a drugi dio je realizovan u učionici. U realizaciji su učestvovali i ostali učenici nižih razreda sa učiteljicama. Osmišnjeno je niz aktivnosti koje su trajale tu ,a prenijele se, proširile i u narednu školsku godinu.

Priprema: Početno čitanje i računanje kroz igru

20 Avgusta, 2019


The contents of this website and documents do not reflect the opinion of the US Agency for International Development (USAID) or the US Government.

Sadržaj ove web stranice i dokumenata ne odražava mišljenje Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) ili Vlade Sjedinjenih Američkih Država.

Centar za obrazovne incijative
Step by Step
Kralja Tvrtka 1, 71 000 Sarajevo
Tel. +387 33 66 76 73
Fax. +387 33 26 79 90
E-mail. office@coi-stepbystep.ba
www.sbs.ba

top
Powered by DOC.ba. Copyright © 2018 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Idi na alatnu traku