• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Snežana Stević

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Djeca često nerado dolaze u školu, jer im se na dosadan način predstavljaju sadržaji. Igra je zdrava i predstavlja temelj svih socijalnih, kognitivnih i emocionalnih vještina i kao takva mora biti svakodnevno zastupljena u učenju. Djeca uživaju u igri i zato su motivisana da sarađuju, a vedro raspoloženje se prenosi i na brže usvajanje znanja i dugoročnije pamćenje. Za pravilnu primjenu igre u nastavi nastavnik mora biti kreativan, maštovit i dobar poznavalac učeničkih potreba i mogućnosti.

Kratki opis prakse:

Prošle godine sam, kao učiteljica prvog razreda, neke stare i zaboravljene igrice obukla u novo ruho i iskoristila za efikasnije učenje - savladavanja početnog čitanja i pisanja, te sabiranje i oduzimanje u prvoj desetici. Jedan dio igrolike nastave je realizovan na školskom betonskom terenu, gdje su oslikani poligoni za realizaciju igrica (o kojima će ovdje biti riječ), a drugi dio je realizovan u učionici. U realizaciji su učestvovali i ostali učenici nižih razreda sa učiteljicama. Osmišnjeno je niz aktivnosti koje su trajale tu ,a prenijele se, proširile i u narednu školsku godinu.

Priprema: Početno čitanje i računanje kroz igru

Pogledaj praksu
8 Decembra, 2021
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram