• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Senada Milanović

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Neka u hram prosvjete ne ulazi niko ko nema dovoljno ljubavi za to.
Smatram da je posao prosvjetnog radnika najljepši i najplemenitiji poziv, ali i najodgovorniji i zato je potrebno mnogo ljubavi za rad sa učenicima, mnogo učenja i istraživanja da bismo im školu približili i učinili zanimljivom. Poštovati ličnost učenika i vrednovati njegovu osobenost, razvijati kod djece kreativnost, samopuzdanje i odgovornost, dopustiti im da iznose svoje mišljenje i imaju svoje stavove, pomoći im da izrastu u sretnu i zadovoljnu ličnost je imperativ nastavnika. I, naravno, uživati i biti sretan u učionici, ali i van nje.

KRATAK OPIS PRAKSE
Od 2015. godine realizirala sam ideju sa kolegama iz Aktiva bosanskog jezika i književnosti da organizujemo Festival dramskih minijatura,na kojem se predstave sva odjeljenja škole, od prvog do četvrtog razreda (20 odjeljenja sa najmanje 10 učenika) samostalnim učeničkim projektom, koji sadrži pisanje dramskog teksta, režiju, glumu, kostimografiju, scenografiju, izbor muzike, tehničare svjetla i tona, autora plakata i afiša u trajanju do 10 minuta. Priprema za realizaciju Festivala aktivno traje tri mjeseca, a finalno veče se upriliči povodom Dana škole 11. aprila, te se na svečanoj akademiji dodijele diplome svim učesnicima na Festivalu, kao i nagrade najboljim minijaturama. Probe za predstavu se vrše u školi, a samo izvođenje i generalne probe u Kulturno-sportskom centru, u Maloj pozorišnoj sali u Bugojnu pred mnogobrojnom publikom. Žiri čine profesori bosanskog jezika i književnosti, glumci Teatra FEDRA i jedan bivši učenik Gimnazije, učesnik prošlogodišnjih minijatura.

Priprema: Festival dramskih minijatura

Pogledaj praksu
5 Aprila, 2021
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram