Senada Milanović

Profesorica bosanskog jezika i književnosti

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Neka u hram prosvjete ne ulazi niko ko nema dovoljno ljubavi za to.
Smatram da je posao prosvjetnog radnika najljepši i najplemenitiji poziv, ali i najodgovorniji i zato je potrebno mnogo ljubavi za rad sa učenicima, mnogo učenja i istraživanja da bismo im školu približili i učinili zanimljivom. Poštovati ličnost učenika i vrednovati njegovu osobenost, razvijati kod djece kreativnost, samopuzdanje i odgovornost, dopustiti im da iznose svoje mišljenje i imaju svoje stavove, pomoći im da izrastu u sretnu i zadovoljnu ličnost je imperativ nastavnika. I, naravno, uživati i biti sretan u učionici, ali i van nje.

KRATAK OPIS PRAKSE
Od 2015. godine realizirala sam ideju sa kolegama iz Aktiva bosanskog jezika i književnosti da organizujemo Festival dramskih minijatura,na kojem se predstave sva odjeljenja škole, od prvog do četvrtog razreda (20 odjeljenja sa najmanje 10 učenika) samostalnim učeničkim projektom, koji sadrži pisanje dramskog teksta, režiju, glumu, kostimografiju, scenografiju, izbor muzike, tehničare svjetla i tona, autora plakata i afiša u trajanju do 10 minuta. Priprema za realizaciju Festivala aktivno traje tri mjeseca, a finalno veče se upriliči povodom Dana škole 11. aprila, te se na svečanoj akademiji dodijele diplome svim učesnicima na Festivalu, kao i nagrade najboljim minijaturama. Probe za predstavu se vrše u školi, a samo izvođenje i generalne probe u Kulturno-sportskom centru, u Maloj pozorišnoj sali u Bugojnu pred mnogobrojnom publikom. Žiri čine profesori bosanskog jezika i književnosti, glumci Teatra FEDRA i jedan bivši učenik Gimnazije, učesnik prošlogodišnjih minijatura.

Priprema: Festival dramskih minijatura

Preuzmi pripremu
20 Jula, 2018


The contents of this website and documents do not reflect the opinion of the US Agency for International Development (USAID) or the US Government.

Sadržaj ove web stranice i dokumenata ne odražava mišljenje Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) ili Vlade Sjedinjenih Američkih Država.

Centar za obrazovne incijative
Step by Step
Kralja Tvrtka 1, 71 000 Sarajevo
Tel. +387 33 66 76 73
Fax. +387 33 26 79 90
E-mail. office@coi-stepbystep.ba
www.sbs.ba

top
Powered by DOC.ba. Copyright © 2018 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Idi na alatnu traku