• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

SEMIRA FOČO

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Obrazovni proces i škola su pojmovi koji bi trebali prestati izazivati negativne osjećaje i kod učenika i roditelja. Nastavnik je osoba koja bi trebala biti najbolji prijatelj svakog učenika i njegovog roditelja. To bi se moglo postići kada bi svi sudionici koji čine obrazovni proces tretirali učenike kao individue, ne podcjenjujući njihove ličnosti procjenjujući njihove mogućnosti u pojedinim oblastima i vještinama. Škola, na svim nivoima, treba da bude mjesto gdje će se svakom djetetu ili mladoj osobi izgraditi ili unaprijediti postojeća krila, a nikako ih slomiti sa riječima, pogledima i ocjenama neuspjeha. Prosvjetni radnici moraju da budu prosvjetitelji puta u budućnost svakog učenika, a nikako lovci na njihovo neznanje.

KRATAK OPIS PRAKSE:
Projekt "Think, Act an Be prepared to Change the World" je obuhvatio 2 odjeljenja četvrtih razreda, ukupno 60 učenika, i realizovan tokom mjeseca aprila 2021 godine na redovnim online časovima. U želji da pružim učenicima zanimljive, zabavne ali edukativne časove, postavila sam različite zadatke, prilagođene uzrastu učenika. Jedinstvena poruka i cilj je individualna odgovornost, pozitivan odnos prema prirodnom okolišu i zajednici, ali i konstruktivno djelovanje u društvu u kojem živimo. Učenici četvrtih razreda su kroz zadatak „Online Scouts" pokazali lični doprinos u akciji mijenjanja svijeta.

Priprema: Think, Act an Be prepared to Change the World

Pogledaj praksu
27 Januara, 2022
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram