• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Selma Salkanović

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

U svom radu primjenjujemo metodologiju usmjerenu na dijete. Smatramo da su promjene u učionici i u metodama rada danas nužne, te da ih trebamo prihvatiti i postupno im se prilagođavati.
Ova metodologija omogućava djeci da odgovorno odlučuju. U svom radu nastojimo uočiti probleme koji se javljaju pa stoga „učimo“ i kako rješavati probleme. Neke probleme rješavamo odmah, a ostale postupno. Ono što mi cijenimo je kreativnost i domišljatost. Kod svojih učenika potičemo njihov samostalan rad, aktivno i kooperativno učenje, interdisciplinarno pronalaženje rješenja, cijenimo i uvažavamo njihovu domišljatost i voljeli bismo da naši učenici to ponesu sa sobom i dalje nadograđuju i proširuju u daljem školovanju i općenito u životu.
Veoma je važno, a držimo se toga koliko god je to moguće, da svoje učenike naučimo samostalnom donošenju odluka. Nije važno samo znati donijeti odluku, važno je znati samostalno razmišljati i procjenjivati. Ono što uljepšava ovaj svijet je nebrojeno mnogo različitosti koje čine jednu skladnu cjelinu. Tako i mi nastojimo uvažavati sve različitosti koje su prisutne u našim učionicama i u našem poslu svakodnevno. Trudimo se da svako dijete dobije našu pozornost onoliko koliko mu je potrebna. Čovjek uči cijeloga života. U našem poslu je jako važno biti informiran o svemu i biti radoznao i stalno nešto učiti. Obrazovanje je za cijeli život. Čovjek uči i kad nije svjestan. Svaki obrazovan čovjek dužan je da vodi računa o svojoj okolini, da bude koristan član društva, da mu je stalo do napretka njegove države. Smatramo da smo kao učitelji odgovorni, dužni i prozvani da obrazujemo mlade ljude u tom smjeru, da budu pošteni i vrijedni građani, da se bore za svoja prava, čuvaju svijet oko sebe i iznad svega imaju svoju domovinu.

KRATAK OPIS PRAKSE
U školskoj 2018./2019. godini učitelji 4. razreda sudjelovali su u planiranju i realizaciji projekta „Bicikl“. Cilj projekta bio je osposobljavanje i stjecanje vozačke dozvole za sigurnu vožnju bicikla u prometu. U projektu su sudjelovali 6 učitelja iz naše škole (centralna i 3 područne škole), preko 90 učenika, predstavnici Auto – moto kluba Odžak, prometni policajci, umirovljeni voditelj prometne sekcije, serviser za bicikla i ostali članovi lokalne zajednice. Projekt je realiziran u periodu od siječnja do lipnja. Projekt je obuhvaćao teorijska predavanja, vožnju bicikla po prometnom poligonu i upoznavanje dijelova bicikla. Po okončanju projekta organizirana je velika biciklijada sa svim sudionicima, gdje su učenicima dodijeljene vozačke dozvole.

Priprema: Projekt „Bicikl“

Pogledaj praksu
6 Decembra, 2021
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram