Sejdefa Kajević

PROFESORICA BIOLOGIJE

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Moje temeljno i osnovno polazište na kojem se zasniva moj rad sa učenicima jeste poštovanje ličnosti učenika. Moj moto je uspijeh učenika i njihova sreća u tom uspijehu. Inspiriše me taj njihov osmjeh kada dobiju odličnu ocjenu, i to kada osjetim da je zavolio moj predmet i da mu je to motivacija za bolji uspjeh iz drugih predmeta. Temeljni moto kad se učenik kroz četverogodišnje školovanje opredjeli da studira fakultet tamo gdje mu se boduju moji predmeti i kad položi prijemni ispit sa maksimalnim brojem bodova. Razultati moga dosadašnjeg rada sa djecom jesu prije svega samostalno uključevanje djece u ekološke sekcije i sekcije zaštite životne sredine kako bi se razvila sposobnost kreativnosti, inovativnosti i druge kompetencije.

KRATAK OPIS PRAKSE
U okviru ovog projekta učenici su napravili: modele ćelija, modele virusa, model molekule dnk, maketu metamorfoze leptira,maketu etno sela, model začepljenog krvnog suda, model srca i izvodili razne labaratorijske oglede. Za izradu modela učenici su koristili slijedeće materijale: glinamol, lak boje, fimo masa, drvo, plastika, papir, žice, prirodni materijali, metal, tkanina, silikon, gips, perlice itd. Kod učenika iz generacije u generaciju razvijala se interesovanje za izradu modela kao i takmičarski duh između razreda a potom i šire tako da smo se prestavljali na raznim takmičenjima a jedan takvih je i Festival rada tehničkih i stručnih škola gdje smo osvajali prva mjesta sa maksimalnih 100 bodova

Priprema: MODELI ĆELIJA, MODELI VIRUSA, MODEL MOLEKULE DNK, MAKETA METAMORFOZA LEPTIRA, MAKETA ETNO SELA, MODEL ZAČEPLJENOG KRVNOG SUDA, MODEL SRCA, LABARATORIjSKI OGLED

Preuzmi pripremu
24 Jula, 2018


The contents of this website and documents do not reflect the opinion of the US Agency for International Development (USAID) or the US Government.

Sadržaj ove web stranice i dokumenata ne odražava mišljenje Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) ili Vlade Sjedinjenih Američkih Država.

Centar za obrazovne incijative
Step by Step
Kralja Tvrtka 1, 71 000 Sarajevo
Tel. +387 33 66 76 73
Fax. +387 33 26 79 90
E-mail. office@coi-stepbystep.ba
www.sbs.ba

top
Powered by DOC.ba. Copyright © 2018 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Idi na alatnu traku