• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Sanja Tripković

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Na osnovu dosadašnjih iskustava u radu sa djecom uvjerenja smo da djeci treba pružiti što više inovativnog sadržaja kao i mogućnosti izbora. Kognitivne operacije koje se dješavaju kod djece predškolske dobi, znatno utiče na njihov daljnji razvoj. Vaspitači su temeljne ličnosti koji svojim pedagoškim radom doprinose razvoju ovih vrijednosti.

KRATAK OPIS PRAKSE
U saradnji sa roditeljima prikupljali smo materijal za reciklažu, koji su djeca mogla iskoristiti za igru u vrtiću (Čepovi, plastične kutije, tacne i dr.) U tom mateijalu su se nalazile plastične kuglice iz kinder jaja. Potom smo zajedno sa djecom pravili razne figure. Tokom rada rodila se ideja da kinder iznenađenje postane igra iznenađenja tj. Omogući djeci da samostalno kreiraju igru koju će kasnije koristiti u učenju. Ostale aktivnosti pisane su u daljem tekstu.

Priprema: ZVUČNA MEMORI KINDER JAJA

Pogledaj praksu
24 Jula, 2018
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram