• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Sanja Hajder i tim

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

UČESNICI:
- Sanja Hajder, autor ideje i koordinator projekta
- Aleksandra Arsenijević Puhalo, projekt asistent
- Prof.Tanja Marić, radionica eksperimentalna biologija
- Dr. Suzana Kusovac Sladoje, radionica muzičke umjetnosti
- Prof. Andreana Kovačević , radionica eksperimentalne fizike
- Prof. Brankica Novaković, radionice maternjeg jezika
- Prof. Nataša Raca, radionica napredne matematike

Kroz kontinuirana podršku talentovanim i nadarenim nastavnicima promovirati nastavničke kompetencije uz promocija kvalitetne nastavne prakse .

Podrškom učenja na kreativan i znatiželjan način uz oplemenjivanje programa /nastavnih praksi utjecati na kvalitetu kritičke prosudbe kako u spoznaji tako i u integraciji različitih znanja, vještina i sposobnosti učenika.

Stvaranje dugoročnog znanja zasnovanom na inspiraciji i komunikaciji te podrška kompetencija, talenata i nadarenosti učenika uz primjenu Gardnerove teorija višestrukih sposobnosti .

Adekvatnom i učinkovitom upotrebom IT –a u nastavnom procesu utjecati na oblikovanje humane nastave kao pretpostavke razvoja učeničkih kompetencija te usmjeravanju pedagoškog takta na zadovoljstvo učenika nastavom.

Poticati svaki talent učenika (škola u srcu ne na papiru) kroz obogaćeni online odgojno- obrazovni rad.

KRATAK OPIS PRAKSE

Nastavna praksa „Veče uz N(adarene) i T(alentovane) jeste autorska ideja razvijena u projekt podrške nadarenim i talentovanim učenicima i nastavnicima koji podrazumijeva manifestaciju i integraciju njihovih kompetencija.
Čarobnom lepezom pedagoškog takta te kreativnim metodičkim i didaktičkim rješenjima kroz pet spektakularnih radionica iz fizike, matematike, maternjeg jezika, glazbene umjetnosti i biologije učenici gimnazijalci i nastavnici imali su za cilj darivanje svojih kompetencije talentiranim i nadarenim osnovnoškolcima (predmetna nastava) iz spomenutih oblasti.
Učiti uz kreativne strane nauke i umjetnosti uz podršku talentovanih i nadarenih pojedinaca pravo je bogatstvo inkluzije i pedagoški izazov u radu .
„Večer uz NiT“ je projekat koji za dugoročan cilj ima temelje da se razvije u prepoznatljivu manifestaciju okupljanja kreativnih, talentovanih i nadarenih učenika i nastavnika u regiji i šire.

Priprema: „Večer uz NiT“ (Večer uz nadarene i talentovane)

Pogledaj praksu
2 Decembra, 2021
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram