Sandra Ikinić

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Pedagoška uvjerenja nam potiču iz toga da djeci treba osigurati optimalne i jednake uvjete, za svako dijete, za boravak u vrtiću u našoj odgojnoj grupi. Mislimo, da je najbolja suradnja ostvariva kada se poboljša suradnja sa roditeljima i lokalnom zajednicom. Želja nam je djeci pružiti sretno djetinjstvo i mnoštvo iskustava koja će u njima pobuditi radoznalost, uzbuđenje, sreću i zadovoljstvo, motivisati ih da usmjere svoju pažnju na razne promjene, pojave i događanja, izgraditi radne navike, samostalnost i samopouzdanje. Odgovorno i predano djelujemo u svojoj profesiji praktično, koristeći teoretska znanja. Izazov nam je da kod svakog djetata, individualno, izvućemo maksimum, stimulisati ga da otkriva i sazna svoje mogućnosti, te da ih koristi u svom životu. Na ovakav način dijete najviše razvija i ostvaruje svoje intelektualne sposobnosti, kao i socio-emocionalni razvoj, za koji smatramo da je u sadašnjem okruženju i društvu, jedna od najbitnijih oblasti razvoja djeteta, kao individue, ali i grupe. Srećna i zadovoljna djeca, djeca koja spoznaju svoje sposobnosti i znaju svoje ciljeve su najbolji temelj budućnosti svake zajednice/društva.

KRATAK OPIS PRAKSE
Za skladan i uspješan odgoj djeteta neophodna je dobra usklađenost i prožimanje odgojno-obrazovnog djelovanja u vrtiću i u roditeljskom domu. Željeli smo dati prilike i porodicama da se zbliže, djeluju zajedno (kreativni radovi,takmičenje...) i uživaju u zajedničkim aktivnostima. Novi efikasni modeli u razvoju partnerstva sa porodicama kroz veliki broj osmišljenih aktivnosti nastoji pokazati roditeljima da su i oni aktivni članovi u odgojno-obrazovnom procesu i svako djelovanje na pomaku razvoja partnerstva i kvalitetnije komunikacije je usmjeren na jedan osnovni cilj - dobrobit djeteta.

Priprema: Novi efikasni modeli u razvoju partnerstva sa porodicama , zajednicom,drugim odgojno-obrazovnim ustanovama i sl.

Pogledaj praksu
24 Jula, 2018
Powered by DOC.ba. Copyright © 2020 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram

Molim unesite e-mail adresu: