• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Samir Haljeta

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

„Ja sam samo jedan od mnogih. No ja sam samo jedan. Ne mogu učiniti sve, ali mogu učiniti nešto. Zbog toga što ne mogu učiniti sve, neću odbiti učiniti ono što mogu.”' (Edward Everett Hale) Smatram da svojim pristupom i radom mogu doprinijeti poboljšanju, kako svoga rada, tako i svoga uticaja na djecu sa kojima radim. To je moje dugogodišnje iskustvo. Ako ste posvećeni i radite sa voljom i volite svoj posao, interes i ljepota predmeta se prenosi i na učenike. Znam da imam težak i značajan zadatak, da prenosim znanje i time direktno utičem na formiranje, razvoj i budućnost svojih učenika. Nastavnik se mora stalno usavršavati, pratiti promjene u obrazovanju, odgovarati na potrebe novih generacija učenika. Smatram da trebam pozitivno djelovati na razvoj i ponašanje djece u školi, te da pomognem djeci da postanu dobri ljudi. Učenike treba motivisati i inspirisati.
Naša uloga ne podrazumijeva samo odgoj i obrazovanje, kao nastavnici ostavljamo na dijete pečat sopstvene ličnosti koja snažno utiče na njihov razvoj. Time se odgovornost koju nosimo mi koji odgajamo djecu uveličava, a rad na sebi postavlja kao neminovnost. Prije svega, trebamo biti svjesni da za sobom ostavljamo tragove u prostoru i ljudima. Važno je da nastavnik radi na sopstvenim mislima i osjećanjima i bude pažljiv u svojoj ulozi.
S obzirom na vrijeme u kojem odrastaju naša djeca, nadam se i pokušavam sudjelovati u stvaranju bolje budućnosti, odgajajući djecu da vjeruju u budućnost, te im obrazovanjem pomoći da oblikuju i razviju svoje potencijale.
„Obrazovanje je najjače oružje koje se može iskoristiti da bi se promijenio svijet“.
(Nelson Mendela)

KRATAK OPIS PRAKSE
Projekat zdrave prehrane – „Zagrizi zdravo“ je izveden u Gimnaziji Bugojno za sve učenike škole (660 učenika). Projekat je imao za cilj promicanje znanja i vještina koje unapređuju zdrav stil življenja učenika, promociju zdravlja i prevenciju bolesti s posebnim fokusom na pravilnoj prehrani i zdravim prehrambenim navikama. U okviru projekta je izveden niz edukativno-promotivnih aktivnosti u kojima su direktno bili uključeni učenici (izrada promotivnih materijala, anketa, film, predavanja, podjela voća i takmičenja). Izvedeni model je vrlo dobro prihvaćen od učenika i donio je pozitivne ishode u promjeni ponašanja učenika.

Priprema: Zdrava prehrana

Pogledaj praksu
10 Decembra, 2021
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram