Sabina Makota

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Moja pedagoška uvjerenja baziraju se na uvjerenjima da svaki učenik/učenica može doprinjeti razvoju nastavnog procesa. Ako učenicima pokažemo da se njihovo mišljenje uvažava oni samim tim postaju odgovorniji, aktivniji i kreativniji. Sticanje novih znanja unapređuje se kroz kreativne metode rada i prenošenja znanja. Činjenica da jedan hirurg iz davnih 1980-tih godina bez ikakvog usavršavanja do danas ne bi mogao obavljati svoj posao, niti bi znao, kada bi ušao u operacionu salu sagledavši savremenu tehnologiju koja se danas koristi, a jedan nastavnik iz davne 1980-te godine i danas predaje na dosta sličan način, nam ukazuje na važnost unapređenja inovativnosti u učionici.
S toga se moje pedagoško uvjerenje bazira na tome da učenici iskažu svoje mišljenje, da učenici kada primjete da se uvažava njihovo mišljenje postaju ogdovorniji. Nastavnik treba pribjegavati savremenom i kreativnom načinu rada postavši ne nastavnik, već samo osoba koja će upućivati učenike i tim dozvoliti da njihova mašta preovlada i iskaže njihovu kreativnost i znanje.
Moje uvjerenje se bazira na tome da uspješna nastava zahtjeva različite metode. Nastavnici moraju ohrabrivati učenike i zajedno jačati i reflektirati njihove procese rada i učenja.

Priprema: PIJACA (društevna igra kreativnog učenja)

Pogledaj praksu
23 Marta, 2021
Powered by DOC.ba. Copyright © 2020 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram

Molim unesite e-mail adresu: