• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Sabina Karović

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Životni poziv nastavnika za mene je jedno od najljepših, ali i najodgovornijih zanimanja. Kada radite posao s ljubavlju i uz to radite s djecom koja sa velikim zanimanjem i željom za novim znanjem prisustvuju vašim časovima osjećaj zadovoljstva je velik. Želim biti dobar primjer učenicima, jer obrazovanje je odskočna daska za njihovu budućnost i nastojim biti dio njihove prošlosti koju će kvalitetno iskoristiti za sticanje novih, kvalitetnih znanja i saznanja. Sa učenicima uspostavljam blizak, ali ne i drugarski odnos, zajedno gradimo most povjerenja i dobra atmosfera na časovima ne izostaje. Kada učenici vide da vam je stalo i oni će se biti motivisani za rad na času. Zadovoljnom me čine sretni učenici, njihova motivacija i želja za znanjem. Motivišu me sretni osmijesi i povjerenje na licima učenika, to me podsjeti da svaki učenik može savladati nastavno gradivo, a moj posao i moja dužnost je da pronađem pravi ključ. Jer učitelj je karika koja će kompletirati lanac znanja.

KRATAK OPIS PRAKSE
Primjena IKT (informacijsko komunikacijeske tehnologije) u nastavi biologije omogućava da se promijeni tradicionalan pristup nastavi, da se na kreativan i savremen način iskoriste mogućnosti tehnologije te da se nastava približi učeniku. Primjenom IKT u nastavi učenici čas smatraju zabavnim, jer im otvara nove mogućnosti učenja. Nastava je usmjerena ka učeniku, a sama dostupnost tehnologije i interneta, komuniciranje putem emaila, razmjena podataka putem MediaFire, Facebook-a, Dropbox-a, YouTube, OneDrive i korištenjem edukativnih video igrica u nastavi nudi širok sprektar alata koji stvaraju nove mogućnosti u učionici i nude raznolikost u podučavanju korištenjem različitih metoda. Snalaženjem u modernom digitalnom svijetu i korištenjem moderne digitalne tehnologije učenici postižu bolji uspijeh.

PRIPREMA
Upotreba informacijsko komunikacijske tehnologije u nastavi biologije

Priprema: Upotreba informacijsko komunikacijske tehnologije u nastavi biologije

Pogledaj praksu
24 Jula, 2018
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram