• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Sabina Džebo

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Pedagog kao stručni saradnik sarađuje sa svim sudionicima odgojno- obrazovnog rada u školi, a uz to je i nositelj razvojno-pedagoške djelatnosti škole.Rad u školi sa djecom, nastavnicima i roditeljima postavljaju pred mene velike izazove, koji me čine istrajnijom odnosno kompletnom ličnošću. Pokretač koji me inspiriše da svaki dan s osmjehom i radošću otvaram vrata škole zove se ljubav. To je ljubav prema svom poslu - ljubav prema djeci . Ona je pokretač koji me u potpunosti ispunjava. Svako jutro kada stavim ruku na ulazna vrata škole u stomaku se nešto čudno dešava. To su leptirići koji mi se javljaju od ljubav i i koji bude u meni sreću. Svaki dan kao da je prvi dan kada sam od uzbuđenja nekako uspjela otvoriti vrata škole (ono kao sastanak sa dečkom). Kada se točak ljubavi i sreće zakotrljaju u svakodnevnom radu škole i s djecom ništa/niko ga ne može zaustaviti. Nekada naiđem na uzbrdicu i padavinu al se nastavljam i dalje kotrljati . Kada nešto radite iz ljubav i osjećajem zadovoljstva onda u radu u školi i s djecom ne može nikada izostati sreća i ne može vam nikada biti „naporno“ raditi. Svaki dan naučim nešto novo i orginalno, a učim najviše od djece.

“Bez ljubavi neka niko ne ulazi u hram prosvjete, jer će biti nesretan, i to nesretniji, što više zna a manje ljubi”. (Davorin Trstenjak)

KRATAK OPIS PRAKSE
Nekontrolirano odbacivanje otpada u prirodu može dovesti do ugrožavanja zdravlja ljudi, biljaka životinja kao i izvorišta te izvorištima voda koja su osnova života.Posebnu pažnju trebamo posvetiti opasnom otpadu kojeg je potrebno odvojeno prikupljati jer ga onda možemo reciklirati, a samim tim ćemo doprinijeti tome da živimo u zdravijem i čistijem okolišu. Ukoliko želimo da nam djeca i mladi budu ekološki osvješćeni i odgovorni, neminovno je poduzeti dobro osmišljene aktivnosti i akcije u kojima će i djeca i odrasli zajedno pokazai brigu za prirodu i okoliš. Neki primjere akcija sa učenicima u pravcu podizanja ekološke svijesti predstvaljene su u ovoj inovativnoj praksi.

Priprema: Budimo ekološki osvješteni i odgovorni

Pogledaj praksu
24 Jula, 2018
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram