Sabina Džananović

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Najvažniji cilj obrazovanja je pomoći mladom čovjeku da razumije sebe u svijetu. Pretpostavka za ovakvo djelovanje mladog čovjeka i njegovog učitelja jeste da posmatraju prostor u kojem se nalazi, sebe u tom prostoru i ispituju svoje mogućnosti. Tek na ovako stečenim spoznajama može se graditi stabilan identitet i pronaći put koji vodi naprijed.

KRATAK OPIS PRAKSE
Bullet journal (‘tačkasti dnevnik’) kao oblik kreativnog učenja zasnovan je na bullet-planeru/dnevniku koji je trenutno veliki hit u svijetu, jer omogućuje organizaciju na svim poljima života, poslovnog i privatnog.
Ovaj dnevnik/planer smo iskombinirali sa sveskama rada. Na ovaj način stvoren je tip planera/dnevnika/sveske rada, koji nudi veliki broj mogućnosti za kreativno organiziranje, učenje i stvaranje.
Može se potpuno personalizirati detaljima iz vlastitog života te ga učenici kroje po vlastitoj mjeri, a on im pomaže da vlastiti život, rad i učenje drže pod kontrolom. Svi oblici kreativnosti imaju prostor za razvoj i manifestaciju u ovom dnevniku. Učenici to čine zapisujući planove, grafikone, mape uma, provodeći ih sistematski u djelo i bilježeći sve one stvari koje su uradili ili su izuzetno važne, bez straha da će pasti u zaborav.

Priprema: Bullet journal (‘tačkasti dnevnik’) kao oblik kreativnog učenja

Pogledaj praksu
6 Decembra, 2021
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram

Molim unesite e-mail adresu: